En 41-årig trebarnspappa från Irak har häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en 12-årig flicka i eller vid den kiosk han driver på Södermalm i Stockholm. Enligt åklagaren är den utsatta flickan hemmahörande i Stockholm.

Det är vid fyratiden på eftermiddagen under onsdagen förra veckan som en flicka utsätts för en våldtäkt på Södermalm i Stockholm.

– Det är en flicka under femton år. Hon är hemmahörande i Stockholms kommun, berättar åklagare Frida Vedin för Samnytt.

Enligt medieuppgifter, som Vedin avböjer att kommentera, är den utsatta flickan bara tolv år gammal.

Kioskägare

Under torsdagskvällen anhålls en 41-årig trebarnspappa bosatt i en av Stockholms kranskommuner i sin frånvaro misstänkt för våldtäkt mot barn. Anhållandet verkställs senare samma kväll.

41-åringen driver tillsammans med en kvinna i 50-årsåldern en kiosk på Södermalm i Stockholm. Det är i eller i anslutning till den kiosken som våldtäkten misstänks ha begåtts.

Åklagaren vill inte svara på om mannen och flickan var bekanta med varandra innan övergreppet begicks.

– Det vill jag inte kommentera, säger hon.

Irakier

Under helgen häktas den 41-årige mannen av Jourdomstolen city på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Under häktningsförhandlingen, som tolkas till arabiska, nekar han till brott.

Den misstänkte 41-åringen invandrade till Sverige från Irak 2007. Han är enligt folkbokföringen ogift, men har tre minderåriga barn tillsammans med en kvinna från sitt hemland. 41-åringen är tidigare ostraffad och svensk medborgare sedan 2012.

Åklagaren vill inte ge någon ytterligare information om målet mot den barnvåldtäktsmisstänkte kioskägaren.

– Det är precis i början av utredningen och jag vill inte säga mer än det som framgår av häktningsbeslutet, säger Frida Vedin.