Märta Stenevi

Märta Stenevi (MP)/Klankrig i Göteborg. Foto: Faksimil Facebook/Polisen

Inrikes

Klan-Märta pudlar: ”Olyckligt uttalande”

Publicerad 9/16/2021
Annons

I onsdagens partiledardebatt väckte Märta Stenevi (MP) uppmärksamhet på flera sätt. Utöver att kalla oppositionen ”blåbruna” relativiserade hon den djupa och allvarliga problematiken med invandrarklaner. Efter kritik pudlar språkröret.

Det var i ett meningsutbyte med Johan Pehrson (L) som Stenevi tyckte det passade sig att raljera kring klanproblematiken.

– Jag tillhör en klan. En väldigt stark matriakalt styrd klan. En fantastisk klan. Jag har ingenting med organiserad brottslighet att göra.

LÄS ÄVEN: Märta Stenevi (MP): ”Jag tillhör en klan”

Uttalandet fick stor uppmärksamhet och kritik, och på torsdagen pudlar Stenevi i ett pliktskyldigt uttalande.

– Det var ett olyckligt uttryck av mig. Den organiserade brottsligheten i Sverige och de kriminella nätverken, oavsett hur de är formerade, är ett jättestort problem. Vi måste lägga allt fokus nu på att krossa gängen och få ett tryggt samhälle. Det är en central prioritering för både mig och Miljöpartiet, säger Stenevi till Expressen.

Hon vill dock inte precisera exakt varför det var olyckligt och vad som var fel i utspelet.

– Det här var ett väldigt olyckligt uttryck och det vill jag understryka. Men det här är ett av de viktigaste samhällsproblem vi har. Jag tycker att det är helt centralt att vi kan skapa ett tryggt samhälle för att vi också ska kunna arbeta med de andra samhällsutmaningar vi har, som klimatkrisen men inte minst mäns våld mot kvinnor, som jag för övrigt noterade att det var oerhört tyst om under onsdagens partiledardebatt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons