egor-hokmark-2
Ledare

Klanen Hökmark – somalisk korruption i svensk tappning?

Publicerad 6/16/2021
Annons

LEDARE I flera artiklar rapporterade Samnytt om läkaren Ebba Jernbeck och hennes läkarkollegor. Trots att Jernbeck hängde ut patienter i en chattgrupp och hånade deras sjukdomar samt kom påtänd till jobbet fortsätter hon att arbeta kvar som kirurg på Danderyds sjukhus. Bland de uthängda finns SD-politikern Mikael Strandman. Den enda anledningen till varför hon – i motsats till sina kollegor – inte fick sparken förefaller vara beskydd från klanen Hökmark i vilken hon råkade födas.

LÄS MER: Moderatpolitikers dotter hånade cancersjuk i gruppchatt – får jobba kvar som läkare

Fallet med Ebba Jernbeck är mycket illustrativt från flera olika perspektiv. Inte minst blottar det det anarkotyranni som Sverige har blivit.

I kvällens Aktuellt kan det fortfarande se ut som att Sverige finns och fungerar. Titulerade experter diskuterar bästa lösningar på olika problem, engagerade poliser vill ha mer resurser, kompetenta läkare gör sitt yttersta för att hjälpa patienter.

Men bortom denna lugnande lägereld som fortfarande samlar hela nationen existerar en grym verklighet. I den slavar man för en upphöjd över lagen och privilegierad politikeradel som beslagtar 80% av din inkomst – och din tid.

Under Erik av Pommern fick bönder arbeta 24 dagar om året för kronan – vid sidan av en viss skatt som betalades ”in natura”, delades på fyra bönder och som hette fyrmannagärden. Detta skattetryck ledde till Engelbrektupproret. Dåtidens svenska bönder skulle förmodligen blivit mycket förvånade om de hade fått veta att idag slavar vi minst 160 dagar per år för staten och politikeradeln – utan att göra uppror eller ens ifrågasätta detta.

För sina surt förvärvade skattepengar får man en knarkläkare som kanske kommer att hänga ut en med namn och håna ens sjukdomar på sociala medier om man råkar ha fel åsikt.

LÄS MER: Riksdagsledamot Mikael Strandman blev uthängd av knarkläkaren: ”Som SD-politiker är du fritt villebråd”

LÄS MER: Kirurg på Danderyds sjukhus: ”Ångesten när man röker gräs och väntar på effekten”

I bästa fall kommer man att ignoreras och lämnas utan hjälp – även om man skriker av smärta – vilket hände 18-årige Eliott Gustavsson i Göteborg nyligen. Hans fall är inget undantag vilket många andra liknande fall – och även egna erfarenheter – visar med all tydlighet. Det är den nivå av skydd som den humanitära stormakten numera är villig att erbjuda sina medborgare. Vår enda roll och funktion är att slava åt makten – och sedan dö utan klagomål så snart som möjligt på ett sunkigt äldreboende. Kanske genom att bli kokade i hetvatten eller svältas ihjäl – så att den dödande morfinsprutan framstår som den yttersta barmhärtighetsakten.

LÄS MER: Kerstin, 77, flyttade in på äldreboende – smittades med skabb och svältes ihjäl

Att medborgarföraktet visas av de nya herrarna så öppet och demonstrativt är ingen slump. Det är på det sättet det nya samhällskontraktet utformas: ”Vi kommer att ta allt vi vill och när vi vill det” – tillbaka till medeltiden, den feodala samhällsstrukturen, baroner och mäktiga klaner.

Eftersom den tysta majoriteten fortsätter att vara tyst finns det knappast någon anledning för exproprieringarna att upphöra – de kommer tvärtom att öka och bli mer och mer blatanta. Det finns inget behov längre av att använda fikonlöv och maskera den grymma verkligheten med prat om friheter och demokratin.

Därför är utfallet av Ebba Jernbeck-gate logiskt. Den enda anledningen till varför Ebba fortsätter att lyfta lönen på 44 tusen kronor per månad från skattebetalarna är hennes tur att födas i rätt familj. Den moderata klanen Hökmark håller tydligen region Stockholm i ett järngrepp – till den lilla grad att t o m de mest självklara besluten inte kan fattas.

LÄS MER: Knarkläkaren får jobba kvar på Danderyds sjukhus

Det liknar läget i Somalia där man inte vill bli ovän med fel fiende som tex en mäktig klan. Det är lite ironiskt att den ursvenska klanen Hökmark står för ett av de mest flagranta fallen av somalisk korruption i Sverige.

När man inte har Gunnar och Isabella Hökmark som sina föräldrar blir det dock en annan reaktion – då slår anarkotyranniet till med full kraft t o m när man följer anarkotyranniets egna regler.

Som i fallet med tandhygienisten Bernd Herlitz från Gotland som följde Migrationsverkets uppmaning att rapportera misstänkta åldersfuskande afghaner till myndigheter. Samma brott som Ebba Jernbeck – brott mot tystnadsplikt, men ack så olika påföljd.

LÄS MER: Bernt försökte stoppa åldersfusket – kan förlora sin lägenhet

Herlitz hånade inte afghanernas sjukdomar på sociala medier och kom inte till jobbet påtänd. Men likväl hade han fått gå från hus och hem – om inte Samnytts läsare ryckt in och samlat ihop de pengar som Region Gotland ville ta från honom.

LÄS MER: 530 tusen kronor har samlats för Bernt Herlitz: ”Jag är oerhört tacksam och glad”

Slutsatsen här är enkel: även om du gör allting enligt regelboken kommer anarkotyranniet att kunna förstöra ditt liv och allt du levde för. Innebörden av det nya samhällskontraktet är lika enkel som den är absurd: man ska inte vara på fel plats vid fel tidpunkt.

LÄS MER: Polischef om blodbadet i Vetlanda: ”Offren var på fel plats – helt enkelt”

Övergödda och gränslösa småpåvar som klanen Hökmark kommer även i fortsättning att ta från oss det de vill och när de vill det – vår värdighet, vår tid, vår egendom – så länge vi inte själva sätter stopp för det. Det finns ingen annan som kan göra det åt oss.

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
882Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons