Efter dödsskjutningen i Hjällbo på söndagen förekommer uppgifter om att medlemmar ur de rivaliserande klanerna från andra städer och länder nu tar sig till Göteborg.

Efter dödsskjutningen i Hjällbo på söndagen har polisen förstärkt närvaron på plats. Det hela började redan på fredagskvällen med upplopp som pågick hela natten där över 100 personer ska ha deltagit. Motivet till händelserna är enligt polisen den rivalitet som sedan en tid tillbaka råder mellan två kriminella invandrargäng i nordöstra Göteborg.

LÄS MER: VIDEO: Chockerande bilder från kriminellas upplopp i Hjällbo

På söndagen ledde klanstriden till nya upplopp och att två personer sköts varav en avled. Enligt uppgifter från en poliskälla är skjutningen en hämndaktion i den pågående klankonflikt som finns i området.

LÄS MER: VIDEO: Klankriget i Göteborg eskalerar – en avrättad med skott i huvudet

Tre personer har begärts häktade efter upploppen och en person är anhållen misstänkt för mord. Parallellt försöker polisen att förhindra ytterligare oroligheter och våldsdåd. Och nu förekommer uppgifter om att personer med kopplingar till den mördade 44-åringen rest mot Göteborg.

Flera grupper stoppade

Flera fordon ska ha stoppats i Skåne. På måndagskvällen ska grupper också ha stoppats på Landvetter. Enligt GT varnas det även för att ett stort antal personer med kopplingar till en av de rivaliserande sidorna är på väg från Tyskland.

Bråket i fredags ska ha börjat med att en person i Ali Khan-gänget blev misshandlad. På andra sidan finns ett annat inflytelserikt släktnätverk. Tidigare ska klanerna ha varit lierade på olika sätt.

Brutal misshandelsvideo spreds

Under gårdagen spreds en video på sociala medier som uppges visa en lynchning i Hjällbo där flera personer syns sparka på den livlösa kroppen. Varning för grafiska bilder: