Gurleen Kaur Sahota med indisk bakgrund bor i en av Stockholms mest mångkulturella förorter, Skärholmen. För Stockholm Direkt berättar hon att hon dagligen får utstå blickar och kommentarer för att hon klär sig västerländskt.

Under en period flydde hon Skärholmen och bodde i Nacka, men då hon kom tillbaka började trakasserierna igen så nu försöker hon komma därifrån för gott.

Under sin lunchrast i förra veckan blev hon för första gången attackerad fysiskt då en okänd man började kommentera hennes klädsel.

– Han var väldigt hotfull och aggressiv, kanske påverkad på något sätt, det vet jag inte. Först ignorerade jag hans kommentarer, men till slut stod jag inte ut och frågade honom vad problemet var. Då exploderade han. Han höll tag i mig, spottade mig i ansiktet, kallade mig hora och sa att jag skulle hålla käften och massa andra saker, säger hon och fortsätter:

– Jag var i chock, kunde inte göra något. Det var massa människor omkring oss, men tyvärr reagerade ingen. Efteråt hade jag panikångest, jag vågade inte gå ut på flera dagar och kan fortfarande känna av det.

Varför mannen valde ut just henne tror hon beror på att hon är ung och ser väldigt utländsk ut, ”då blir det mer okej antar jag”.

Hon menar att det har med makt att göra och att mannen inte skulle gjort detsamma mot en blond svensk.

Händelsen har polisanmälts.

Det är ute i förorterna klädseln sticker mer i ögonen hos vissa. Framför allt är det äldre män och kvinnor som är vana vid sina seder och kulturer som har åsikter. I innerstan får hon betydligt mindre blickar.

Även på nätet får hon kommentarer och blir kallad hora.

– Det är superjobbigt, man försöker intala sig att det är en del av vardagen. Men det ska det ju inte vara, jag ska väl inte behöva täcka mig från topp till tå för att inte få kommentarer? Jag bor i Sverige, jag borde kunna klä mig precis hur jag vill, till och med i bikini, utan att bli kallad hora.

”I Irak vi kallar det för Ramadan-effekt när killarna utsvultna klarar inte av fasta och se en tjej som klär sig normalt”, twittrar författaren Bassam Al-Baghdady.