hunting-583086_640 (1)

Jägare på jakt. Bild: Creative Commons

Inrikes

Klarna anser att jaktvapen strider mot deras ”etiska riktlinjer” – vägrar tillhandahålla betaltjänst

Publicerad 10/11/2018
Annons

Betallösningsföretaget Klarna säger upp avtalet med företaget Fritid & Vildmark i Piteå. I uppsägningen skriver Klarna att Fritid & Vildmark ”bedriver försäljning som strider mot våra etiska riktlinjer”.

Det är tidningen Svensk Jakt som uppmärksammar händelsen. Det var den 9 oktober som Fritid & Vildmark fick det oväntade beskedet. Till Svensk Jakt säger Christopher Wackfelt, säljare och webbansvarig för butiken, att det är ”helt sjukt” och påpekar att det inte finns något oetiskt i att sälja jaktvapen.

Klarna förnekartotalstopp
David Parry, från Klarna, hävdar dock att det inte handlar om ett totalstopp utan att Fritid & Vildmark börjat sälja vapen efter att de ingått avtalet med Klarna och att de först måste omförhandla avtalet. Detta trots att uppsägningen alltså innehöll en mening om att försäljningen var ”oetisk”.

– Därför har vi sagt upp avtalet med dem och därefter skickat en blankett med frågor som de måste fylla i för att vi ska kunna omförhandla avtalet, säger David Parry till Svensk Jakt.

”Finns andra företag som välkomnar oss”
Men även om det skulle upprättas ett nytt avtal mellan de båda kommer Klarna endast erbjuda faktura och delbetalning till ett företag som säljer jaktvapen. Deras tjänst Klarna Checkout, som av företaget beskrivs som en smart helhetslösning för betalningar, är inte aktuell för Fritid & Vildmark.

Enligt Christopher Wackfelt kommer därför samarbetet med Klarna att avslutas.

– Nej. Deras checkout-lösning är viktig för vår omsättning och dessutom integrerad i vår kassalösning. Det finns andra betallösningar och de företagen välkomnar oss dessutom som kund och vi kommer naturligtvis fortsätta med dem, säger Christopher Wackfelt till Svensk Jakt.

Jakt i Sverige är en gammal tradition och år 2017 var det cirka 250 000 personer i Sverige som löste jaktkort.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
590Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons