Ronneby brunnspark 9

Foto: Samnytt

Inrikes

Folkkär park islamiseras – massböner med högtalarutrop

Publicerad 7/1/2022
Annons

Polismyndigheten har beviljat tillstånd för flera muslimska massböner med tillhörande högtalarutrop på ”mellanhög volym” i Ronnebys anrika och folkkära brunnspark.

Samnytt uppmärksammade nyligen att den Islamiska kulturföreningen i Ronneby har ansökt om tillstånd att skapa en utomhusmoské för omkring 300 personer under tre dagar mellan 8 och 10 juli vid Silverbergsplanen i brunnsparken.

LÄS ÄVEN: Kommenterade massbön i parken – döms till 22 000 i böter

Det framgår av ansökan att den Islamiska kulturföreningen, vid sidan om massbön, även ska tvinga andra parkbesökare att höra böneutrop på arabiska. Utropen ska enligt ansökan ske genom en högtalaranläggning och ljudnivån beskrivs som ”mellanhög volym”.

Ronneby kommun har inga synpunkter på att parken förvandlas till en utomhusmoské. Det enda kommunen kräver är att deltagarna följer regler för bilparkering och städning.

Se tidigare böner

Det är inte första gången som parken islamiseras. Samnytt har tidigare uppmärskammat videoklipp filmade av Ronnebybon Tomas Lundberg vid tidigare massböner i parken. Se video nedan:LÄS ÄVEN: Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons