ANNONS
KLART: Helsingborg säljer mark för jättemoské – M anklagar SD för islamofobi
T.v. Helsingborgs moské. T.h. Eleonora Johansson (M). Foto: Faksimil Facebook

På måndagen uppmärksammade Samhällsnytt hur Helsingborg såg ut att snart komma att islamiseras med en jättemoské. Nu står det klart att så blir fallet efter att stadens vänsterliberala politiker fattat beslut om att sälja mark. Moderaterna passade även på att anklaga Sverigedemokraterna för ”islamofobi”.

Det var på tisdagskvällen som kommunfullmäktige i Helsingborgs stad gav grönt ljus till att sälja 10 000 kvadratmeter mark vid Väla Södra till Helsingborgs moské Ahel Al-Sunnah.

LÄS ÄVEN: Helsingborg islamiseras med jättemoské: ”Vi ska bygga stort”

Enligt avtalet som kostar församlingen 5,9 miljoner kronor ska man bygga två fastigheter, en moské och en byggnad för kommersiella lokaler. 

Ritningen. Foto: Faksimil Facebook

M anklagar SD för ”islamofobi”

Sverigedemokraterna var det enda partiet som motsatte sig bygget med hänvisning till salafism och kvinnoförtryck inom islam. Men partiet fick mothugg från stadens vänsterliberala politiker. 

Lokaltidningen Helsingborgs Dagblad rapporterar hur Moderaterna anklagade Sverigedemokraterna för att ha en ”islamofobisk inställning” och använda jämställdhet för att få genomslag.

Eleonora Johansson (M) tog parti för den muslimska församlingens rätt att flytta fram sina positioner genom att anklaga SD för att vara kvinnofientliga i form av att vilja sänka aborträtt och minska sexualundervisning.

Flickor bär slöja i Helsingbogs moské. Foto: Faksimil Facebook

Partierna vill inte låta folket rösta

I ett anförande uppmanade Michael Rosenberg (SD) stadens politiker att man ska låta folket rösta om den nya moskén. Det var något som alla övriga partier motsatte sig.

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.