I veckan klubbade kommunfullmäktige i Kalmar detaljplanen för bygget av ytterligare en stor moské. En rödgrön majoritet bestående av S, V, MP och C drev igenom beslutet medan SD, M, KD och L yrkade på avslag.

Ett yrkande från Sverigedemokraterna på återremiss av detaljplanen röstades ned av samtliga övriga partier. Miljöpartiets bifall uppmärksammas då man valde att prioritera muslimska särintressen framför att bevara ett grönområde i kommunen som nu kommer att skövlas.

LÄS ÄVEN: Stockholm berikas med ”Skandinaviens största moské”

”Monumental okunskap om islam”

Voteringen slutade med 34 Ja och 26 Nej. I den debatt som föregick beslutet slog socialdemokratiska kommunalrådet fast att han ansåg ”det enkelt att yrka bifall” till ytterligare islamisering av Kalmar. Platsen för den nya jättemoskén är området Norrliden.

Tidigare sverigedemokratiske fullmäktige- och riksdagsledamoten Thoralf Alfson var på plats som åhörare och lyssnade till fullmäktigedebatten. Han konstaterar att kommunens invandrade muslimer sannolikt skrattar gott åt hur de lyckats lura de naiva Kalmarpolitikerna vars okunskap om islam Alfson beskriver som ”monumental”.

LÄS ÄVEN: Norrbotten islamiseras med moské: ”Mycket viktig”