Feature 22

Foto: Faksimil Twitter

Inrikes

Knäböjande damlandslaget utklassade i EM-semifinal

Publicerad 7/27/2022
Annons

På tisdagskvällen spelade svenska damlandslaget semifinal i fotbolls-EM mot England men matchen kunde inte starta förrän båda lagen hade gått ned på knä och hyllat den samhällsstörtande, marxistiska och rasistiska rörelsen Black Lives Matter.

Svenska damlandslaget hade inget att hämta mot Englands damer på fotbollsarenan Bramall Lane i Sheffield. Matchen slutade 4-0 till England som lekte in flera mål.

LÄS ÄVEN: Svenska herrlandslaget knäböjer INTE för BLM

Strax innan avspark gick båda lagen ned på knä för BLM. I tv-rutan syntes Sveriges mittfältare Kosovare Asllani bära en kaptensbindel i Pride-färger.

Faksimil Twitter

”Otroligt viktigt”

Damlandslaget har tidigare knäböjt vid flera matcher. Sveriges ordinarie lagkapten Caroline Seger har kommenterat rutinen med knäböjning som ”viktigt” för laget.

– Det är så klart otroligt viktigt. Vi är ett landslag som har de värderingarna och vill stå bakom en sådan stor sak som är otroligt viktig. Alla människor ska behandlas lika, och det vill vi vara tydliga med som landslag. Det är viktigt för oss, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger till SVT Nyheter.

Expressen: För många svenskar i svenska landslaget

I förra veckan uppmärksammade Samnytt att Expressen publicerat en krönika av Anna Friberg i vilket det ses som ”ett misslyckande” att bara två spelare i det svenska damlandslaget har utländsk bakgrund.


LÄS ÄVEN: Expressen: För många svenskar i svenska landslaget
LÄS ÄVEN:BBC: Engelska fotbollslandslaget alltför vitt

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons