löfven
Inrikes

Nästan 18 procent av befolkningen ’oanständiga’ enligt Stefan Löfven

Publicerad 9/12/2018
Annons

På onsdagen kallade statsminister Stefan Löfven (S) till pressträff med anledning av att alliansen tidigare idag bjudit in Socialdemokraterna till samtal. Under pressträffen kallade han upprepade gången Sverigedemokraterna för ett ”oanständigt parti”.

I morse bjöd alliansledarna in Socialdemokraterna till samtal via en debattartikel i Dagens Nyheter. Ambitionen var att få till blocköverskridande samarbete med S – allt för att slippa förhålla sig till SD.

På pressträffen gjorde Löfven klart att han inte avser avgå och nobbade inbjudan.

– Förhandlingarna kommer inte att fungera om de ska ske block mot block, förhandlingarna måste ske mellan partier, sa Löfven.

Men Löfven vill gärna se blocköverskridande överenskommelser med ”anständiga partier”.

Åkesson: ”Så agerar inte en statsminister”

SD-ledaren Jimmie Åkesson är föga imponerad av det politiska skådespelet som nu pågår.

– Alliansens agerande i dag är anmärkningsvärt. Under hela valrörelsen har de lovat att byta ut och få bort Stefan Löfven och hans regering. Deras debattartikel gör det tydligt att de vill fortsätta ge honom betydande inflytande.

– Deras formuleringar om att de inte vill ha en ny Decemberöverrenskommelse håller inte. Ett regeringsunderlag med alliansen och Socialdemokraterna skulle i praktiken innebära just det.

– Jag är övertygad om att många Alliansväljare i dag är besvikna och ångrar sitt val, framför allt de som röstade på Moderaterna och Kristdemokraterna.

Åkesson menar också att Löfven fortsätter ”sina lögner och sitt fulspel”.

– Dessutom hade han mage att kalla oss och nästan 18 procent av väljarna för oanständiga. Så agerar inte en statsminister.

SD redo för extraval

Från SD slår man åter igen fast att man inte kommer stödja något av alternativen ifall partiet inte ges något inflytande och man är redo för ett extraval.

Samtidigt öppnar man för att eventuellt stödja en M-KD-regering.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
933Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons