Två män i Västsverige åtalades tidigare i veckan för bland annat grovt narkotikabrott, misshandel, olaga hot och djurplågeri. Under en polisutredning granskades en mobiltelefon där man upptäckte ett videoklipp med en blodig hund. Hunden misstänks ha plågats till döds, bland annat med hjälp av ett spännband. Vi varnar för starka bilder.

Det var i september som en 20-årig man från Skaraborg fastnade i tullen när han var på väg att smuggla narkotika till Norge. Därefter utförde polisen en husrannsakan hemma hos mannen på en gård i Grästorp i Västsverige.

I hemmet hittade polisen mer än ett halvt kilo amfetamin och andra narkotikaklassade preparat. Den 20-årige mannen bor på gården med sin mormor och en 36-årig vän som misstänks vara delaktig i narkotikainnehavet. I polisens förundersökning framkommer uppgifter som tyder på att männen bedrivit en omfattande narkotikahandel.

Utöver narkotika har polisen även anträffat kontanter, utrustning för hantering av narkotika och dagböcker.

I beslaget fick polisen med sig mer än ett halvt kilo amfetamin och flera olika typer av tabletter.

Den 20-årige mannen har flera bilder i sin mobiltelefon när han håller i pistoler och automatvapen.

Polisen har hittat ett flertal skyddsvästar på gården.

Männen hade även två stycken elchocksvapen med utseende av en ficklampa i sin arsenal.

Upptäckte djurplågeri
Under husrannsakan har flera mobiltelefoner beslagtagits. I en av telefonerna har polisen hittat en video som visar ett barbariskt djurplågeri mot en mindre hund.

Hunden var en pinscher vid namn Amy och enligt männen skulle hunden avlivas på grund av sjukdom. Att döma av videomaterialet och vad männen uppger i förhören har hunden strypts med ett spännband, skjutits och huggits i halsen med kniv. Detta samtidigt som männen skrattat, kastat omkring Amy och sedan slängt henne i en matkasse.

Skrattar under djurplågeriet
I texten nedan återges samtalet mellan de misstänkta.

– Titta.
– Vi får twista henne (skratt) bror.
– Titta. Ja.
– Nej, det kommer bil.
– Ställ dej framför bara. Så, så. Ska vi i där. Så ja.
– Håll henne uppe där.
– Nej, vi ska ha ner henne där mannen.
– Men hallå mannen, hon måste ju fortsätt kvävas.
– Men hon är ju död bror. Nej, hon är inte död. Kom.
– Skojar du mannen? Hon måste vara död nu bror.Det är omöjligt att hon lever. Det är efterspasmer eller nåt.
– Hon kommer ändå inte överleva detta.
– Men hon är garanterat död nu bror. Det är bara sista själarna som ska bort nu.
– Titta.
– Ah bror. Hon lever. What the fuck? Bror, jag ber dej. Sätt kniven i henne.

Veterinär bedömde klippet
På begäran av polisen har en veterinär analyserat filmklippet för att ge sin syn på lidandet. Nedan ett utdrag ur utlåtandet.

Hunden hänger med en strypsnara i form av ett spännband hårt åtdraget runt halsen. Vidare är den blodig runt den del av halsen man kan se. Dock är det svårt att avgöra var på halsen såren sitter. Färgen på tunga och ögon tyder på kraftig cirkulationssvikt eventuellt är hunden död.

Avlivning genom kvävning innebär ett kraftigt och utdraget lidande som bryter mot djurskyddslagen.

Frysta hundvalpar
Förutom upptäckten av bland annat narkotika och stridsutrustning på gården har polisen även anträffat nedfrusna hundvalpar.

Olaga hot och misshandel
Genom sparade videoklipp från händelser har polisen lyckats hitta fler brott. Den 36-årige mannen åtalas även för olaga hot sedan en video påträffats där 36-åringen hotar en man i Göteborg. Tillsammans med två andra män och beväpnade med kniv misshandlas en man som ligger på golvet i en lägenhet.

I videon säger 36-åringen följande.

– Ligg stilla. Din lilla horunge. Säger du nånting överhuvud taget, jag klipper dej. Du vet inte vem du leker med, hör du det? Så. Ta på dej kläderna, ta på dej skorna och gå ut. Hör jag att du nämner mitt namn en gång till, vare sej om det är rättegång eller vad faan det nu är du gör. Om du ringer polisen eller vad faan du ska göra. Minsta lilla jag hör att du gör. Jag skickar tre grabbar. Jag kanske åker in. Men du är förföljd i hela Sverige.