Kumlaanstalten och Sadaq Jamal. Foto: Riksantikvarieämbetet, Pål-Nils Nilsson / Polisen

Knivmördaren Sadaq Jamal högg fängelsepersonal med penna

261 Shares

Sadaq Jamal hoppade förra sommaren på en man som var ute på kvällspromenad. Han knivhögg honom ”besinningslöst” till döds. Nu agerar han våldsamt i fängelset och attackerar personal, skriver Expressen.

Sadaq Jamal från Somalia har tidigare varit misstänkt för grov misshandel, övergrepp i rättssak och stöld, men släpptes ur häktet i början av 2018 då vittnet drog sig ur. När han hade släppts dröjde det inte länge innan han begick ett knivmord. Den 30 juli mördade han 55-årige Peter Wall som gått ut på kvällen för att köpa snus.

LÄS ÄVEN: Sadaq grenslade Peter och knivhögg vilt mot halsen – 55-åringen avrättades brutalt på kvällspromenaden

Vittnen har beskrivit hur mördaren hoppade på Peter och högg honom ”besinningslöst”. I polisförhören sade han obegripliga saker så som ”förklara för mig varför jorden faller ner till botten”. Han dömdes till 17 års fängelse samt livstids utvisning.

Nu sprider han skräck i fängelset. Kriminalvårdens dokumentation vittnar om att Sadaq Jamal har huggit en kriminalvårdare på Kumlaanstalten med en penna och ”därefter skrikit okvädinsord”. Han har även spottat på en tjänsteman i ansiktet och på tröjan.

Sadaq Jamal har nu förflyttats till en ”avdelning för särskilt resurskrävande intagna” i Norrtälje. Strax före han lämnade Kumla kallade han personalen ”slynor”. I Norrtälje har han hunnit riva sönder en madrass.

261 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.