Svea hovrätt. Foto: Edaen.

Kom från ’bra familj’ och friades – döms för misshandel av hovrätten

Delningar

Hovrätten ändrar det så kallade shariamålet från Solna tingsrätt där två nämndemän tillika islamister tillhörande Centerpartiet friade en irakisk man som åtalats för misshandel då han ansågs komma från ”en bra familj”.

– Jag har läst många tusen domar i straffrättsmål. En så jävla konstig dom har jag aldrig sett någonsin tidigare, kommenterade kriminologen Leif GW Persson då.

I domen hette det också att det inte är ovanligt att kvinnor ljuger om att de blivit misshandlade.

Efter den omfattande uppmärksamheten kring fallet sparkades Centerpartiets två islamistiska nämndemän Ebtisam Aldebe och Hasan Fransson (tidigare Abou-Dabous) i mars.

LÄS MER: Nämndemän som friade irakier i ”shariamål” är invandrare från Palestina och Jordanien

På onsdagen meddelade hovrätten att man ändrar tingsrättens dom och dömer mannen för misshandel till tre månaders fängelse samt skadestånd till den dåvarande sambon. Hovrätten bedömer kvinnans berättelse som trovärdig, vilken även stöds av journalanteckningar och fotografier på skador. Man slår även fast att vilken bakgrund en person har saknar betydelse.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

85 KOMMENTARER

 1. He he,
  Samnytt gör skillnad i Samhället.
  Tänk om hela sharia-bedrägeriet hade gått förbi obemärkt. Hua vilken tsunami med jävsfall.

 2. Alltid något. Bra ! Ta det till HD också, så kanske vi kan få en utvisning…

  Jaså ni tror inte det…? Inte jag heller. Men att drömma kostar ju inget….

  • Miljöpartister och övriga PK är alltså inte partiska i rättegångar mot personer som slarvat med sopsorteringen eller misstänks för fortkörning eller bokföringsbrott? FI kan man lita på när det gäller män som misstänks?

 3. Ja, hovrätten har ännu inte anfrätts av ”mångkultur”, eller islam på ren svenska. Där kan de fortfarande döma ut riktiga straff. Och två centerpartister har fått lämna svenskt rättsväsen på grund av sin ”kultur”.

  Men frågan är, hur många liknande fall finns det? Det finns ju muslimer som infekterat snart sagt varenda parti och försöker sprida sin kultur, för att ersätta vår kultur och våra lagar.

 4. Hmm… Visst, detta var ju bra. Men i en framtid sitter det med stor sannolikhet islamister även i Hovrätten och Högsta domstolen. Det är egentligen ofrånkomligt om vi ska följa demokratins spelregler, och inte minst: FN:s förslag till bindande migrationsavtal. Fy fan! Nu fick jag upp kvällsmaten….

 5. Självklart ska ju mångkulturen få slå igen på alla områden och då även inom rättssystemet . . .
  Genom C har vi nu ”Sharialagar Light”, till att börja med!

 6. Och Annie Lööfs skötebarn, Ebtisam Aldebe och Hasan Fransson går förstås ostraffade ifrån det här, TROTS att de tagit ett lagvidrigt beslut !
  Känns som att deras handlande är ett gravt symtom på hur illa det är ställt med moral, ansvar och rättrådighet i centern . . sådan ledare sådant fotfolk.

 7. Som jag konstaterat tidigare – C är riksdagens soptipp.

  Detta är ett tydligt symptom på vad som håller på att hända. Men det har ju aldrig gått bättre för Sverige och det har aldrig varit tryggare.

 8. 3 Månaders semester. Mat och husrum. Möjlighet att träna, läsa och spatsera. Inga bekymmer om någonting. Härligt skitsnack med nya kompisar.

  Allt medan Svenne banan springer upp om mornarna och stressar iväg till en lång dags arbete. Sedan hem till snabbmakaronerna och en korvsnutt. Härliga tider.!

 9. ”Man slår även fast att vilken bakgrund en person har saknar betydelse.”

  Det här verkar inte gälla afghaner? Där ska det tas alla möjliga och omöjliga hänsyn.

   • Med eller utan skolväskor.
    Det är många ’håltimmar’ på svenska gymnasier.
    Har noterat att de är väldigt många på de orter jag brukar vistas. Ibland i flock men oftast grupp om två eller tre.

 10. Det kommer att ta årtionden att rensa svenska myndigheter från islamister! Speciellt när de flesta partier kör ner huvudet i sanden, och skyller på naivitet!

 11. Den sjuka kvinnosynen framträder allt oftare, då ingen i Sverige bryr sig vad ”såna där” behandlar sina egna kvinnor. Här är allt tillåtet. Hedersmord, misshandel av barn o kvinnor, tvångsgifte, polygami, barnäktenskap mm, allt medan polis, politiker kvinnorättsorganisationer blundar för våra importerade problem .
  Mycket bra att domstolen dömde enligt VÅRA lagar. Även om straffet var alldeles för milt !

 12. Kan ni tänka er, att vem som helst av oss kan hamna i en domstol, där en eller flera Islamister sitter och dömer! Vilka djävla tider! Återigen – förbannelse över de som har släppt in dessa muslimer i Västvärlden!

  • Feministerna är glada, rapporteringen i svensk media säger klart och tydlig att den friande domen var därför att den anklagade kom från ”en bra familj” och därmed är det bevisat att klassamhället är fortfarande en faktor i Sverige och att den svenska överklassen och patriarkatet har makt.

 13. Vad gör Centerpartiets två islamistiska nämndemän Ebtisam Aldebe och Hasan Fransson (tidigare Abou-Dabous) i dag? Är de aktiva i ett islamistiskt parti där de arbetar för sharia i Sverige?

 14. Hur länge ska islamisterna sitta inne!?
  Om det någonsin skall bli ändring måste man ju fasiken straffa olagligt beteende!!!

 15. OT: Svenska kriminologer måste vara det mest överbetalda yrke som någonsin funnits.

  Läste ytterligare en artikel idag där något sånt miffo oroade sig över ökningar med bla skjutningar mm.

  Sen kommer frågan: Varför ökar det?
  -Det vet man inget om och jag har ingen bra förklaring.

  Hur fasiken kan man utge sig för att vara expert på något och verkligen ALDRIG ha en aning om någonting! !! ??

 16. I Sverige kan VEM som helst kalla sig ”jurist” har vi nyligen fått lärt oss…
  TÄNK om det satt riktiga utbildade lagmän redan i tingsrätterna..????….
  där det nu bara finns en domare och resten är politiskt tillsatta…bara det är skrämmande !

  Kostnaderna för att överklaga till hovrätten är enorma och det beror på att dessa
  ”jurister” sitter och dömer efter hjärtat och politisk åskådning.
  Rätts-säkert blir det först när riktiga lagmän dömer.
  Gick det så ändra till att endast en domare själv dömer i tingsrätten,behövs det fler så går det till hovrätten som har fem.

  Problemet är väl att det då redan sitter en majoritet av domare som dömer efter
  vad dom känner i stället för lagboken redan nu…??..

 17. I landet jag bor finns också muslimer men de orsakar inga problem vad jag märkt.
  Bortsett från den södra delen där det tydligen råder kaos. En anledning är att inga bidrag delas ut här utan man måste arbeta för sin försörjning. Problem som ändå uppstår löses inom familjen eller av släktingar. De muslimska tjerna går också klädda i tajta jeans, utan att få prygel. Thailand har alltså lyckats bra anser jag.

 18. Ska inte Ebtisam Aldebe och Hasan Abou-Dabous också dömas? för att inte döma efter svensk lagstiftning, när dom sitter på så mycket ansvar

 19. Muslimer gillar inte att dömas för att ha ”kommit från Muhammed”, men dom dömer andra utefter deras släktträd

 20. Problemet är inte domen eller rättegången som sådan utan att vi lägger resurser och pengar på människor och händelser som inte hör hemma i denna del av världen!

 21. Det här är intressant från flera vinklar. Dels att det illustrerar att samhället i Sverige alltid skall styra allt i detalj, även inom familjen, medan i Mellanöstern det hålls inom familjen. I Mellanöstern finns det faktiskt en accepterad skillnad på en bra familj och en mindre bra familj. En bra familj sätter hård press på medlemmarna att sköta sig. Familjen ”straffutmätning” mot en familjemedlem som missköter sig blir mångdubbelt mer kännbar för individen än en svensk ”semester” på ett femstjärnigt ”hotell” med gratis mat och service. Det passar naturligtvis inte Sverige eller svenskt rättsväsende, men domen om tre månaders fängelse är nog rena drömmen jämfört med vad familjen hade beslutat. Skillnader som svenskar helt enkelt inte begriper.

  • Så om en person från en ”fin” familj bankar dig till köttfärs är det helt ok…
   Men skulle en person från en ”dålig” familj banka på dig är det inte ok….
   Idiot…

   • Inte riktigt så enkelt. Om en maskerad okänd man ”bankar dig till köttfärs” och det finns två misstänkta, en från ”fin” familj och en från inte så fin familj, då är det liten sannolikhet att den från ”fin” familj är den skyldige därför att han är väluppfostrad att inte göra så. Så tänker man alltså även om man inte längre gör det i Sverige. Förr i svensk lagstiftning, ända till 60 talet, stod det om ”lösker man som misstänks….”. Lösker betyder ungefär lösdrivare, obildad och opålitlig. Motsatsen är fastighetsägare.

    • Tänk att det finns svenskar som är uppvuxna i Sverige (jag utgår ifrån at det stämmer in på dig) som tänker så som du skriver ovan. Det är inte klokt, det är inte konstigt att samhället ser ut som det gör.

     • Jag kommer ihåg den gamla tiden och dessa personer ”av inte så fin familj”. Som regel var dom väldigt snälla människor. På 60 talet träffade jag en gamma poliskommissarie och frågade honom om dessa personer, stal. Nja – tyckte han. Dom är inte yrkestjuvar, inte oärliga som personer, men som dom brukar uttrycka det ”ligger det i vägen följer det med”. Det är lite skillnad mot dagens yrkeskriminella.

  • Och de anpassar sig däremot inte ett dugg. Möjligen i kollektivtrafiken kanske. Men man undrar hur det kommer att gå nu med Postnord. De utbildar och anställer nu 50000 av dem.

 22. Överta Sverige utan en kula. Bara att flytta till Sverige och bli politiskt aktiv och föra fram sin kultur. Svenska politiker blir överlyckliga.

 23. Jag har insett för länge sedan, det är kört, kan bara gå åt hell med allting
  men fega svenska, kor– har ju valt fram stupida politiker som sitter i regeringen

  • Svenska folket skall hållas ovetande om islamiseringen av VÅRT land!!!
   Att centerpartiet har låtit detta hända är en skandal!!!

 24. Bra att de fick rätsida på detta fall, men vad hände med de övriga 99 Shariadomarna från det svenska rättsväsendet i landet?

LÄMNA ETT SVAR