Trafikljuset vid Bromma sjukhusgrindar har rivits upp tre gånger för att till sist hamna där det stod från början. Kostnaden för skattebetalarna blev mer än en kvarts miljon kronor.

I september renoverades övergångsstället vid Bromma sjukhusgrindar. I samband med denna tog man ner trafikljuset och satte upp det igen – mitt i cykelbanan. Kort efter detta försökte trafikkontoret släta över misstaget. De målade om markeringarna så att cyklisterna skulle väja till höger om stolpen istället för att cykla rakt in i den.

Summan för den sista delen av trafikkontorets arbete, med trafikljuset längs Spångavägen, landade på 268 956 kronor. Ingår i priset gör material och tid för arbete.

– Det är hela kostnaden, säger Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) var inte nöjd med de nya markeringarna. Han twittrade vid tillfället och skrev ”Vi är inte nöjda och det kommer inom kort att byggas om”.

– Självklart så borde det ha gjorts rätt från början, säger han till Mitt i. Det är bortslösade pengar och jag förstår om folk blir upprörda. Det ska inte kunna hända, har Daniel Helldén sagt i en tidigare intervju om trafikljuset till tidningen.

Nu står trafikljuset på den ursprungliga platsen sedan ett par veckor tillbaka.