Alliansstyrda Vimmerby kommun i Småland kritiseras av invånare för att nonchalera problemet med nedskräpade gator. Enligt ansvarig driftchef vid gatukontoret finns det inte pengar för att städa på helger.

Det är lokaltidningen Dagens Vimmerby som uppmärksammar att invånare har skickat in bilder på de nedskräpade gatorna. Ett vittnesmål som även polisen skriver under på.

LÄS ÄVEN: Kommun låter grönytor växa sig ”frodiga” – saknas resurser att klippa

Det framgår att kommunen inte har någon städning på helger och heller inte ser den nuvarande utvecklingen som ett tillräckligt problem för att ändra rutinerna.

Tomas Larsson är driftchef vid gatukontoret och han medger att det inte är roligt att se skräpet men försvarar kommunens hållning med att det inte finns resurser.

– Allt handlar om pengar. Om det inte är något alldeles extraordinärt så går vi inte ut på annan tid än vanlig arbetstid, vardagar 07-16. Sommartid ökar vi takten på exempelvis badplatser och där folk vistas mycket. Den enda gången vi går ut en helgdag är nyårsdagen, det är en gammal tradition, säger Larsson till Dagens Vimmerby.

LÄS ÄVEN: Elever i Lindesberg tvingas äta fil till lunch – när kommunen satsar på migranter