Laholms kommun i Halland har avsatt hela 700 000 kronor för en vägskylt. Kommunstyrelsen hoppas att skylten ska locka kunder till ett handelsområde. Men politikernas kostsamma plan har nu tagit tvärstopp efter avslag på bygglovet.

Skylten har varit i politikernas planer sedan 2020 med förhoppningen att locka fler till Nyby industriområde där kedjor som Dollarstore, Jysk och Jem & Fix har butiker.

Kommuntopparna i Laholm avsatte 700 000 kronor av skattebetalarnas pengar för att få upp skylten. men ännu finns det inget på plats. Kommunen har nämligen fått avslag på bygglovet. Detta eftersom att skylten ska vara placerad intill järnvägsrondellen på väg 24 vilket Trafikverket motsätter eftersom informationen kan distrahera bilister.

– Den är beställd. Men med förbehållet att vi inte ger klartecken förrän vi fått bygglovet, försvarar sig kommunens företagsutvecklare Patrik Johansson i Hallandsposten.

Även kommunens bygglovshandläggare ser platsen som olämplig och har rekommenderat företagsutvecklaren att dra tillbaka bygglovsansökan. Men det är idagsläget inte aktuellt för kommunen.

LÄS ÄVEN: LISTA: Här är årets värsta skatteslöseri