Snögubben på Lilla Torg i Kristianstad. Faksimil: Facebook

Kommun tvingas spara 100 miljoner – köper in snögubbe för 120 000

1.2K Shares

I Kristianstad måste man spara 100 miljoner kronor nästa år då kommunens ekonomi inte ligger på topp. De kommande två åren saknas det 260 miljoner kronor. Detta till trots har man nu köpt in en snögubbe för 120 000 kronor – i ett försök att rädda stadens centrumhandel.

2019 har inte varit ett bra ekonomiskt år för Kristianstad med upptäckten att hundratals miljoner kronor saknas i kassan. Nu går även centrumhandeln dåligt precis som i många av landets mindre städer. I ett försök att rädda handeln har kommunen köpt in en stor lysande snögubbe för 120 000 kronor, rapporterar Kristianstadsbladet.

Handelsstaden, ett bolag som styrs av Kristianstad kommun, har uppdraget att främja handeln i staden. I år har de fokuserat extra mycket på julbelysningen. Bolaget tog beslutet köpa in den stora snögubben.

Chef försvarar inköpet av snögubben

I en intervju med Kristianstadsbladet säger Bengt Olsson, chef för tekniska förvaltningen, att det var rätt beslut att köpa in snögubben.

– Vi vill göra det attraktivt och vill att folk ska komma hit. Om det bidrar till det är ju jättesvårt att säga. Handelsstaden har ansett att det är värt det.

1.2K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.