Bert Karlsson Skara

Elin Liljebäck Nilsson, tillförordnad skolchef/Bert Karlsson. Foto: Faksmil Facebook/CC BY 3.0

Inrikes

Kommunen försvarar polisanmälan mot Bert Karlsson: ”Handlar om att värna demokrati”

Publicerad 12/9/2021
Annons

Entreprenören Bert Karlsson polisanmäldes misstänkt för förtal efter att ha kritiserat och liknat en S-topp vid Nordkoreas diktator Kim Jong-un. Nu kommenterar skolchefen i Skara kommun att man vände sig med en anmälan till Polismyndigheten för att ”värna demokrati”.
– Det är ett jävla övertramp mot det fria ordet, svarar Karlsson som ska motanmäla.

På onsdagen uppmärksammade Samnytt att Bert Karlsson hållit förläsning om företagande i Katedralsskolan i Skara kommun. Karlsson ska ha fått frågor från elever om varför han hade lämnat kommunen. Han svarade att Fredrik Nordström (S), oppositionsråd i Skara, ska ha förföljt honom och satt stopp för det som han ville åstadkomma.

LÄS MER: Bert Karlsson liknande S-topp vid Kim Jong-un – polisanmäls

Nordströms (S) dotter var en av de omkring 50 elever som suttit och lyssnat i publiken när Karlsson bland annat liknande politikern vid Nordkoreas diktator Kim Jong-un. Efter föreläsningen har Nordström gjort ett utspel i vilket han framför att Karlsson har kränkt hans dotter inför publiken. Vidare riktade politikern kritik mot att skolan inte ingrep och tystade Karlsson under föreläsningen.

– Han har gått till grova personangrepp mot mig och den som blir drabbad är min dotter, berättade Nordström för Skaraborgs Läns Tidning.

Skara kommun agerade genom att vända sig till polisen för att anmäla Karlsson.

Karlsson: ”Övertramp mot det fria ordet”

Vid sidan om liknelserna med Nordkoreas dikator har Karlsson hävdat i media att Nordströms förföljelse ska ha kostat honom omkring fem till sex miljoner kronor.

Nu överväger Karlsson att motanmäla Skara kommun eftersom han menar att en högt uppsatt tjänsteman har påverkats av en politikers intresse. Detta efter att Elin Liljebäck Nilsson, tillförordnad skolchef i Skara kommun, tydliggjort att det är hon som har anmält Karlsson.

– Det är ett jävla övertramp mot det fria ordet. Jag ska kolla på hur man kan anmäla det. Jag förstår inte vad som är problemet, man måste väl kunna berätta om att man som företagare måste ha politiker med sig, säger han och tar upp exempel på exempel där han menar att Nordström stoppat hans affärer och idéer i Skara, säger Karlsson till Skaraborgs Läns Tidning.

Kommunen försvarar: ”Värnar om demokrati”

Liljebäck Nilsson tillbakavisar att hon skulle ha påverkats av en politikers intresse utan hänvisar i stället till att kommunens agerande handlar om demokrati.

– Det handlar om att värna om demokratin. Sakfrågor behöver stå i fokus och dem ska vi debattera livligt. Däremot hör det inte hemma med personangrepp i den öppna debatten säger Liljebäck Nilsson till Skaraborgs Läns Tidning.

LÄS ÄVEN: Intervju: Bert Karlsson frågas ut om sitt asylimperium

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1044Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons