I måndags hölls rättegången mot Saga Berlin som 2016 klottrade ned en hel bassäng på Hägerstensbadet i Stockholm. Själv nekar hon till brott.

Berlin har erkänt att hon var med och planerade det så kallade konstprojektet men förnekar att det var hon som klottrade.

Under rättegången hävdade hon att hon haft kontakt med saneringsfirmor och begärt in offerter då meningen var att klottret skulle tas bort dagen därpå – detta är också skälet till att hon förnekar brott.

Då hon greps ska Stockholms stad ha vägrat låta henne sanera bassängen och istället anlitades en firma som tog 300 000 kronor för arbetet.

Vandaliseringen filmades men samtliga personer var maskerade. Åklagare Daniel Jonsson ser Berlins roll som särskilt framträdande. Utöver Berlin åtalas ytterligare tre personer för medhjälp till grov skadegörelse.

På tisdagen startades en insamling med ambitionen att betala Berlins eventuella höga böter plus de 300 000 kronorna. Flera hundra har strömmat till, bland andra Rosanna Dinamarca (V).

– Jag känner mig jätteorolig och har stark sorg. Vissa dagar känner jag mig skitdum och ångrar allting, vissa dagar känner jag bara att det här verket visar på vilket sopigt sätt staden behandlar sina medborgare, säger Berlin till ETC.

Domen meddelas den 23 oktober.