För ett par veckor sen ansökte kvinnan om kontaktförbud för en man i 50-årsåldern som hon tidigare haft en relation med, vilket inte beviljades. Nu är han misstänkt för människorov.

32-åriga Beata Ratzman anmäldes försvunnen under natten mot lördagen och polisen misstänker att hon blivit bortförd mot sin vilja. Sedan en tid tillbaka levde hon med skyddade personuppgifter.

På måndagseftermiddagen sattes en större sökinsats in i Oxie i Malmö och sökandet kommer att fortsätta under tisdagen. På tisdagsmorgonen började polisen söka i en damm som ligger på en golfbana i området Sofiedal.

– Vi har intensifierat sökandet från luften med helikopter vid det här vattendraget, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till statstelevisionen.

Kontaktförbud nekades

Skälet till att kvinnan nekades kontaktförbud är att mannen inte tidigare gjort sig skyldig till något brott mot närstående. Han är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha kidnappat henne. Mannen är även misstänkt för olaga hot, misshandel och skadegörelse.

Ratzman ville skiljas från sin make och hade anmält honom för olaga hot och misshandel. På fredagen ska han ha hämtat henne och deras gemensamma barn i en bil. De steg ut för att prata medan barnet satt kvar i bilen och återkom sedan ensam. Han påstod då att hon mött en väninna.