Paludan boras

Foto: Takeaway/Facebook CC BY-SA 3.0

Inrikes

”Koranbränningar kostar miljonbelopp” – statsmedia beskyller Paludan för muslimernas kaos

Publicerad 7/24/2022
Annons

Statsradion och statstelevisionen rapporterade på lördagen att ”Rasmus Paludans sammankomster kostat polisen i region Väst miljontals kronor”. Både statsmedia och en polischef i regionen är besvärade över att yttrandefriheten kostar pengar.

Under 2022 har Rasmus Paludans sammankomster med koranbränningar lett till att muslimer skapat kravaller – där de mest omfattande kravallerna ägde rum under påskhelgen.

Många poliser behövde arbeta övertid under upploppen. Mycket pengar ska därför ha gått till merkostnader som övertidsersättning, boende och mat till poliser som stärkt upp säkerheten inför Paludans sammankomster.

LÄS ÄVEN: Se korankravallerna från polisens kroppskameror UTAN SVT-PIXLING

Polisen vill inte lägga pengar på yttrandefrihet

De korankravaller som uppstått till följd av Rasmus Paludans möten har kostat polisregion Väst nästan nio miljoner kronor. Det är pengar som en av polisregionens chefer inte velat lägga på yttrandefriheten.

– Naturligtvis hade jag önskat och velat använda pengarna på ett annat sätt, säger Mats Bergström, tillförordnad biträdande regionpolischef, till P4 Göteborg.

LÄS ÄVEN: Jävig polischef ändrar Paludans platser – svarar med koranbränning utanför polisens bostad

Statsmedia skriver vilseledande rubriker

Inslaget i P4 Göteborg har av redaktionen fått rubriken ”Miljonnotan för Paludan – polisen: ”Hade velat lägga pengar på annat”.

SVT har man valt att rubriksätta nyhetsartikeln med ”Så mycket pengar har polisen lagt på Paludans koranbränningar”.

Detta trots att det är de våldsamma muslimernas reaktioner och förväntade reaktioner – och inte Rasmus Paludans nyttjande av yttrandefriheten i sig – som kostat mycket pengar.

LÄS ÄVEN: HÄR är muslimerna som döms för korankravallerna i Linköping

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1247”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons