Genom att bara väljas till ny S-ledare, och därmed också statsminister, har svenska folkets förtroende för Magdalena Andersson successivt ökat. Ett stöd som fortsätter att öka kraftigt.

Då Magdalena Andersson tillträdde posten som statsminister i slutet av november hade hon ett stöd på omkring 50 procent. Sedan dess har det fortsatt att gå uppåt, för att öka än mer i marsmätningen.

 På en månad har andelen väljare som har ganska eller mycket stort förtroende för Andersson ökat från 52 till 62 procent.

LÄS ÄVEN: Magdalena Andersson utsedd till Årets kvinna

Enligt Toivo Sjörén, vd och opinionschef på Kantar Sifo som utfört mätningen, får man gå tillbaka till tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt för att hitta den här nivån. Som högst hade Reinfeldt ett stöd på omkring 70 procent.

Det höga stödet för Andersson tror han beror på kriget i Ukraina och att externa kriser brukar gynna den sittande regeringen.

– I grunden är det krisen som ökar stödet för Andersson. Ökningen sker bland väljare till alla partier vilket indikerar att man tycker hennes hantering är bra, på det hela taget, säger Sjörén till Expressen.

Listan:

Magdalena Andersson (S): 62 procent (+10)
Ulf Kristersson (M): 36 procent (+1)
Jimmie Åkesson (SD): 27 procent (-4)
Ebba Busch (KD): 26 procent (-2)
Annie Lööf (C): 25 procent (+2)
Nooshi Dadgostar (V): 24 procent (-6)
Nyamko Sabuni (L): 9 procent (+1)
Per Bolund (MP): 8 procent (-1)
Märta Stenevi (MP): 7 procent (+1)

LÄS ÄVEN: Vägrar svara om Magdalena Anderssons ”invasion”-fusklapp