Pressbilder

Kriminalvården larmar: Fullt i häkten och fängelser

Delningar

Kriminalvården har informerat sina anställda om det saknas plats i landets häkten och anstalter. Anstaltsbeläggningen är för närvarande mellan 97 och 99 procent.

I tisdags gick Kriminalvården ut med information internt till personalen om hur den höga beläggningen pressar verksamheten hårt. I utskicket tackas de anställda som fortsätter kämpa i den ansträngda situationen.

Enligt Kriminalvården är anstaltsbeläggningens smärtgräns omkring 85-90 procent för manliga intagna. För närvarande är beläggningen 97-99 procent i landet. När det gäller anstaltsbeläggning för dömda kvinnor är situationen inte lika alarmerande. Beläggningen uppgår där till 83 procent av kapaciteten.

– Det som har hänt sedan 2004 är att Kriminalvården har stängt flera anstalter för att klientpopulationen gick ju faktiskt stadigt nedåt efter 2004 och framåt några år, säger Ulrik Andersson på Kriminalvården till Expressen.

LÄS MER: Kraftigt ökat antal häktningar för grovt vapenbrott

Bygger ut

Den extremt höga påfrestningen på Kriminalvården handlar främst om anstalter med den högsta säkerhetsklassen, klass 2, samt slutna anstalter med lägre säkerhetsnivå. Det är vid dessa anstalter som de mest riskfyllda intagna hålls.

Kriminalvården meddelar i sitt utskick att de ser över möjligheterna att utöka platserna vid befintliga anstalter men även bygga nytt.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

344 KOMMENTARER

 1. Som jag anser att vi bör använda, det är våra koncentrationsläger uppe i norr i händelse av krig, där har de plats med tusentals personer!

 2. Även fängelserna blev plötslig fullbelagda…
  Vad kan det bero på?
  För det kan det inte vara massmigrationen, det kan inte vara det nya folket….

 3. Inga problem. Lägg ut det på anbud. Låt andra länder komma in med kostnadsförslag. Behöver inte vara särskilt hög klass heller, faktum är, ju lägre standard, desto bättre. Och fångarna kräver inte heller någon särskild behandling, utan låt fångvaktarna göra som de brukar.

  Så kan vi skicka iväg de värsta kriminella, Grova brott, återfallskriminella, yrkeskriminella, osv. Dels får vi mer plats i våra fängelser, dels får de kriminella en rejäl tankeställare.

  Och pratar vi om utländska kriminella, särskilt om de ska utvisas, ännu bättre. Se till att de sitter i fängelse i sitt hemland. Så när de har avtjänat sitt straff, promenerar ut som fria män, är de redan hemma. Bara för dem att börja på nytt, hemma.

   • Hur tänkte du där…??…
    Då är det väl på tiden att vi börjar skicka tillbaka dom…
    Allt handlar om signalpolitik…sprids det att man plötsligt åker fast i Sverige när man gruppvåldtar mm…och skickas hem till riktiga fängelser med 3-4 i varje cell..ja då kommer strömmen att minskas !

   • Die dummen schweden tar mer än gärna emot dem. Som t.ex. vår tidigare statsminister Glanzkopf med orden tack för att, ni valde hade Sverige. Denne olycka hade så mycket dåligt i sitt huvud så det fick rimligen inte plats. Så huvudet började utvidgade sig genom att växa igenom håret.

  • Japp. Outsourca fängelset till länder i tredje världen, förslagsvis Sierra Leone, som drabbades hårt av Ebolautbrottet, de kan behöva nya långvariga arbetstillfällen. Sedan skickas en stor grupp fångar dit med ett lastfartyg som ändå ska hämta bananer eller nåt. En grupp militärer följer med ombord och ansvarar för säkerheten. Det måste vara militär och inte polis, för en polis får inte agera utanför Sveriges gränser.

  • Skulle nog gå bra att få till en deal med ”putte”, han har nog inga problem med att ska fram extra platser för fångar (inte ”klienter”) på entreprenad

  • I Usa finns det flera privata fängelser.
   Minns en särskild tuff chef,där måste alla intagna ha rosa fångkläder…
   ALLT i klädväg är rosa.
   Detta finns i södra delen av Usa,tält och tältsängar duger bra där….
   Arbeta får dom också göra,,,MED en kedja och kula runt vristen.
   Minsta gnäll och dom åker in i ensamcell i värmen…

 4. Anmälningsbenägenheten att fängelserna är fulla har bara ökat, inget annat och så här har det alltid varit, hälsar Sarnecki.

 5. Kriminella ockupanter ska ut ur landet omedelbart de begår brott då får vi hur mycket plats som helst på våra fängelser. Vi har nog med våra egna brottslingar.

  • Egna brottslingar?
   Ja de tycks ju vara överrepresenterade i Dalarna har man hört.
   Där yras det runt på varenda dansbana med knutna nävar i fickorna och brännvin innanför västen ju. Utanför står raggarbilen och väntar på dem för att köra några varv så de kan vråla ut sitt hat från sidorutorna och slänga sina tomma ölburkar på folk som är på väg hem från ICA med sin falukorv och Gustavs korv. Förr ville varenda amerikan besöka Dalarna. Bo på Lerdalshöjden i Rättvik. Idag vill de inte ens sätta sin fot där.

 6. Dags att montera galler på alla moskéer så att dessa kommer till nytta, men bäst av allt vore att lägga ut kriminalvården på anbud till lägsta pris utomlands som Gulag eller i stora burar typ Bangkok Hilton!

 7. Helt onödigt att bygga ut! Varför
  ta sikte på ett utökat klientel?
  Bättre att lägga resurserna på att få ut de som inte ens borde befinna sig på denna kontinent! Så löser sig problemet med överbeläggning som genom ett mirakel!
  Win Win!

  • Som jag alltid har sagt : Satsa hellre på Färre kriminella än Fler poliser/(häktesplatser)

   = stäng gränserna o börja med utvisningarna.
   hade fått ner brottsligheten med 85%

 8. Skrotfärdiga fartyg ankrade långt ute till havs med självhushåll för dom kriminella borde vara ett billigt sätt att hålla dessa element borta från samhället.

   • Tänkte mer på kalla vatten som norra ishavet där dom får träna på sammanhållning genom att fiska för att få något att äta och sova tätt tillsammans för att inte frysa ihjäl.
    Likaså ska dom få lära sig att sitta eldvakt på nätterna som värnpliktiga fått göra vid tältande vintertid, sådant skärper lagandan!

 9. Importen av KRIMINELLA har aldrig varit så enorm som under Löfvens tid vid makten. Inga utvisningar får göras, resultatet blir fulla fängelser. ca.18 % av Svenska folket förstår detta, men 80 % fattar inget.

 10. Fullt på fängelser och häkten, och stor bostadsbrist eftersom inga tomma lägenheter finns.
  Bra ! ! ! Då fyller vi på med 500.000 nya Mena de närmaste 4 åren.

 11. Men sluta då med gangsterimporten,det finns inte bostäder och nu
  är även fängelserna fullbelagda.Sverige klarar inte denna invasion
  varför kan inte politikerna fatta det istället skryter de om sin jävla
  stormakt som inte finns och som aldrig kommer att finnas men de
  drömmer vidare om att släppa in ytterligara 30miljoner pers.Det är så korkat att klockorna stannar.

  • Allting handlar om att de lever i en annan verklighet. Och så fort de har lyckats ta sig in till köttgrytorna handlar allt om att kunna hänga sig kvar nog länge för att få sina höga pensioner, omställningsbidrag och andra feta positioner inom partiet OM de nu skulle petas från riksdag och kommun.
   Detta gäller även SD.

   • Men jag förstår inte hur de lyckas hänga kvar vid köttgrytorna med denna idiotpoltik,
    folk måste befinna sig i en djup sossekoma
    som röstar på eländet om och om igen.SD
    är ju de enda nyktra och sansade som begriper att detta inte håller i längden utan
    det blir en riktig kollaps till slut men dem vill
    de inte lyssna på eller ens prata med.

     • SD är långt ifrån köttgrytorna de är
      uteslutna från allt inflytande av de andra men när de äntligen lyckas nå grytorna så är det ju möjligt att de blir lika egon som de andra partierna.

     • Så du tror inte att deras folkvalda och anställda i riksdag, kommun, landsting och så vidare får lika mycket i arvode och lön som de andra partiernas folkvalda och anställda får?

    • Deras mindervärdighetskomplex gör att de inte vågar prata med SD bara. De är rena rama Chickens. Fega och egoister in i själen. Och de har väljarna valt. De är lika konstiga som vanligt.

     • De måste ju innerst inne inse att
      SD har rätt i sin konsekvensanalys
      men risken för dem är att SD blir
      största partiet och då blir det inte
      lika lätt att utesluta dem så då måste de hamra in i skallen på folk
      att de är hemska rasister och nazister istället och Löfven hjälper
      gärna till med det i varje debatt han
      har med Jimmie

 12. Och I detta kaos lagför man och dömer invandrarkritiska pensionärer till fängelse fōr något de skrivit på Facebook! Det finns fler kvinnliga åklagare som Bergströmskan,

 13. Tro fan att det är fullt,ingen bryr sej speciellt längre att hamna i finkan med bättre mat än vården,som en sa, vila upp sej och träna en stund och sen ut igen.Sverige är ett stort skämt idag med alla tanter som ska sitta och bestämma,vissa saker ska dom inte hålla på med, precis som att män inte ska hålla på med saker i andra änden.

 14. I en feministisk värld som Sverige, kan manliga interner placeras i kvinnofängelser eller ännu bättre blanda alla ”kön” med varandra under samma tak.

 15. Innebär inte artikeln samtidigt om man får tolka allting rätt, att Sveriges poliskår är otroligt skickliga att ta fast busar och låsa in dem. Alltså räcker det att pinka snett, eller komma för sent till bussen så åker de fast. Det säger väl dessutom att batikhäxor och feminister och HBTQ-lirare med fittmössorna käckt på svaj slipper skaka galler där inne. De som söndrar och förstör lugnet för de goda människorna och beter sig som galningar och har kriminellt uppsåt, går fria och får dessutom bra betalt. Dessa plågoandar kan till och med ställa upp med sina designade fittmössor käckt på svaj i massmedia och folk går och röstar på dem.

 16. Och hur skulle det se ut om alla dömdes till de straff de borde få istället för att rätten tror på deras åldersuppgifter.

 17. Det är väl känt att det är de som skulle rädda våra framtida pensioner som, istället, sitter på olika anstalter och kostar cirka 6000/dygn av våra skattepengar. Vinsten har uteblivit trots att den utlovades.

 18. Herre gud vilket land ni har skapat som sitter på makten.
  Skäms på er,blir så less på er,ni måste ha något fel i huvudet .
  Elsa

  • Klart de har fel i skallen. Det kan ju till och med minoriteten som sitter här räkna ut. Utom majoriteten som har fel i skallen och skapat skiten.

 19. Östeuropa har generellt överkapacitet på platser, särskilt Bulgarien erbjuder ”all inclusive” för de värsta!!!😄

 20. Holy Moses! Jag skummar igenom nyheterna, varannan är i princip kopplad till invandringen. Rån, mord, våldtäkter, bilbränder…jag har full förståelse för att det börjar bli trångt i våra fängelser.
  Kör ut dom till en öde ö!

  • nu är det ju inte alla invandrare som är kriminella, det är bara fåtalet ….. men dom jag själv blivit utsatt av i mitt liv har alltid varit invandrare, aldrig svenskar …. märkligt.

 21. Borde finnas gott om plats i gamla nerlagda falu koppargruva och gruvschakt i Kiruna som inte används längre. Fördelen är att man kan ge dem en varsin hacka så gör de lite nytta också.

 22. Läste om detta i början av veckan. Det nämndes att det funderas om att fler skall placeras i samma rum. Det blir då inte lika trevligt på anstalterna att inte få ha ett eget rum att vistas och sova i.

 23. Kan vi inte hyra plats i Thailand eller Sibirien. Våra lyxfängelsen avskräcker inte.
  Men det är mer synd om förövarna än någon våldtagen flicka eller nerslagen pensionär.

 24. Det är oroväckande många som bara suckar lite uppgivet över utvecklingen i samhället, och röstar på 7 klövern ändå.
  Det är oroväckande många som inte vet nånting om vad som händer i det fördolda, tack vare våra statslojala medier.
  Lägg därtill en armé av aktivister som kämpar hårt för att förfallet ska fortgå, så har vi en sammanfattning av det dystra läget i ett land i norra Europa.

  • Pressen: anmälningsbenägheten har ökat
   Forskaren: Vi vet inte för vi forskar inte om detta
   Experten: Fängelsena har alltid varit överfulla
   Regeringen: Det skall utredas men just nu har vi inte tid för vi har fullt upp med att hålla SD utanför allt inflytande.
   Slutsats: Ingen vet varför!

 25. Situationen skall ha varit ungefär densamma runt år 2000-2001, skrev man i en artikel, MEN anledningen till att antalet platser har gått ner efter det är att strafflängden för brottslighet som har med knark att göra har nästan halverats, därför sjönk antalet platser inom kriminalvården, har jag läst för ca 2-3 år sedan. Sedan om man nästan halverade straffen för att man ville få mer platser på våra fängelser det förtäljer inte historien.

 26. Inte underligt att det ser ut som det gör med tanke på hur Sverige styrts de senaste åren. Trots att de flesta kommer undan att sona sina brott, så är platserna fulla.

  En som varit delaktig i det vi nu ser är Mona Sahlin- titta och begrunda:
  ”Hör Sahlin svara på Expressens frågor om det felaktiga intyget hon skrev om hur mycket hennes livvakt fick i lön.” https://youtu.be/oljbgu2uM8M

 27. Vilken succe invandringen blev. Makthavarna sade att det skulle bli fullt på Volvo, Scania och Ericsson men istället blev på fängelsena.Grattis Reinfeldt och svetsarn.

 28. Bygg flera fängelser men i 1700-tals standard. Så minskar Sverige i ett slag både den illegala och den kriminella invandringen.

 29. Hur många döms till fängelse, men inte får plats, utan går fria i avvaktan på ledig cell.
  Och som aldrig avtjänar straffet, av olika anledningar. Infinner sig inte vid kallelse, ingen bryr sig osv.

 30. Importen fortsätter mot all logik.
  7k har lyckats med att misslyckas.
  Ättestupan väntar.
  7k IQ nivån är talande då allt görs för att förhindra SD att ingå i en regering.
  7k är en ”doktor” som trotsigt vägrar ge sin patient medicinen som skulle rädda dess liv.

 31. Finns det alls tillräckligt med folk som vill/kan ta ett jobb inom fångvården? En idé vore att rekrytera f d kriminella.
  Man får hoppas på en tidvattenvåg i Västerlandet som stoppar den värsta sortens extremfeminism, ofattbart att människor köpt denna ideologi.

 32. Ge brottslingarna prygel dagligen med piskor och andra tillhyggen under 1-2 månader så blir de fromma som lamm. Sedan kan de få vistas i arbetsläger där de får göra lite nytta och betala tillbaka till samhället.

 33. Är trött på benämningen kriminalvård, de kriminella skall ej ”vårdas” i någon större utsträckning, samhället, skattebetalarna skall skyddas från deras aktiviteter……

   • Klart vi behöver fängelser, det kommer alltid finnas folk som tror att de kan skaffa sig fördelar genom att råna, hota och mörda. Lås in dem, hyr fängelseplatser utomlands, kasta sedan bort nyckeln.

  • Och den bristande beläggningen beror på att dessa anstalter inte anses hålla tillräckligt hög standard för att det ska gå att placera fångar där.

 34. Fångarna släpps ut efter 2/3-delar av strafftiden, domstolarna undviker att döma till fängelsestraff, åklagarna undviker i största möjliga utsträckning att yrka på fängelsestraff. Ändå är det fullt på fängelserna. Kan vi efter asylamnestin påräkna en straffamnesti? Eller för att travestera; släpp fångarna loss det är fullt.

 35. Herregud!!! HUR HAR DETTA HÄNT!!!?? Kanske de styrande skulle tänkt på att det blir ett efterspel på denna galna import som de öser in över oss Svenskar!!!! Eller försöker dom ännu att ”övertyga” oss att det är riktiga vinstlotter vi har ”fått”!!!!!!

 36. Vad fint,h…te skall jag betala för detta.
  Leasa ut kriminalvården till Marocko så är det snart inga kriminella kvar här.
  Ingen tv eller något till någon av dessa parasiter.

 37. Vi har varit naiva. Vem kunde tro att det skulle behövas fler fängelser när befolkningen på några år ökar från 8 till 10 miljoner och ökningen beror på import av individer från världens mest dysfunktionella och våldsbenägna länder? De lovade ju att de var både skötsamma och arbetssamma samt att de skulle uppfostra sina barn till goda medborgare.

 38. 52,5% av dom som satt för dom grövsta brotten i dom svenska fängelserna 1997-2009 var enligt Kriminalvårdens långtidsrapport för den perioden utlänningar eller folk med invandrarbakgrund. Förmodligen så ser det ännu värre ut idag.

  Med tanke på den invandring vi haft sen dess är det inte konstigt att dom Svenska fängelserna nu är överfulla. Men med tanke på dom korta fängelsestraff som utdöms även för grova brott i Sverige. Så borde dom egentligen vara ännu mer överfyllda.

 39. De stackars fångarna måste ju ha någonstans att bo. Finns det inte kvar en del äldreboenden som kan rensas på åldringar och istället upplåtas till kriminalvården? Men kanske boendestandarden är för låg?

 40. Utvisningar är ett måste efter avtjänat straff,och svensk medborgarskap konfiskeras om det varit en nysvensk.

  • Låt dem avtjäna straffet i landet de ändå ska utvisas till.
   Varför ska vi betala deras fängelsevistelse, de har kostat oss tillräckligt mycket både i fråga om lidande och pengar. Ut med dem direkt!!

 41. Inför en ny lag omedelbart att utländska medborgare INTE ska sitta i svenska fängelser. Gör samma sak med svenska medborgare (som har varit utländska tidigare) och får fängelsestraff som är 4 år eller längre. Då kommer det att finnas plats.

  • De älskar att sminka siffrorna om vem som är Svensk..

   Det är så jävla genomskinligt..

   I kriminalvårdens ögon ser de till att de finns vilken anledning som helst för att bli kallad för Svensk i statistiken..

 42. Då undrar man hur många procent av de intagna som är asylrelaterade invandrare. Om de kunde förvaras och sedan straffas i hemlandet eller tredje land utanför Europa så skulle säkert kapaciteten i svenska häkten räcka mer än väld.

 43. Trots att strafftiderna är ofta ett hån för att de är så korta. Och trots att massor av ungdomar under 18 som begår grova brott slipper sitta i anstalterna. Barnens Sverigestanska rättigheter som är ett hån främjar en kriminell karriär för barnen.

 44. Ca 85% av alla som sitter inne är invandrare i första eller andra generation..

  Repatriera alla icke-svenskar så kommer det att eka ända in i evigheten på alla fängelser.

   • Jag har vänner som jobbar på anstalter och de informerar gladeligen om beläggningen ..

    Icke-svenskarna är ca 25% av befolkningen..

    Men ändå är de ca 85% av alla interner..

    Överrepresentationen säger allt..

 45. ”Hotellgästerna” kostar oss skattebetalare 5000:-/ dygn..

  150 000:-/mån..

  1.8 miljoner/år..

  PER PERSON..!

  Dessa pengar skulle egentligen gå till Svenskarnas välfärd..

  Men den sinnesjuka invandringen är viktigare än allt annat..

  • Det blir ingenting över till att rädda pensionerna med men det var ju därför de importerades hit enligt politikerna.Någon har tydligen räknat fel.

 46. De skulle aldrig ha fått satt sin fot på Svenska mark om jag fick bestämma..

  De har sugit ur precis allt som våra förfäder byggt upp under sin livstid..

 47. Glöm inte alla icke-svenskar som snutarna och åklagarna INTE lyckaseller vill fånga och lagföra..

  Det är bra många det..

 48. Som jag ser en del föreslå – outsourcing!

  Var det inte färdtjänsten som förlade sin växel i Moldavien?

  Måste finnas billiga fängelseplatser där med!

  Eller Ukraina – finns massor med länder, som gladeligen hade förvarat icke-Svenska brottslingar till ett väldigt lågt dagspris.

  Kanske kan bli problem med språket, så varför inte exempelvis förvara dessa Afghanska våldtagande knarkungar i just hemma i Afghanistan, dom borde känna sig som hemma i fängelserna där.

 49. Jag har i många år nu undrat över hur det kan finnas platser kvar på våra fängelser.

  Mig veterligen så har det inte byggts några nya anstalter på bra länge..

  Det borde ha varit fullt för 15 år sedan om man tänker lite logiskt..

  Här ligger en katt begraven.

 50. Dags att handla upp fängelsevård så Ryssland, Rumänien och Turkiet kan skicka offert per cell, lönsamt för oss i Sverige och lönsamt för offertvinnande land.

  • Om inte detta, så kan man köpa en engångsfallskärm och tillgång till Herkules planen för att flyga till områdena Afghanistan-Pakistan eller Iran-Saudiarabien och släppa ned dem där. Så förs därmed islam till islam. Och för afrikaner så släpps de ned med engångsfallskärm i området av Libyen.

 51. Fängelse filialer i Bryssel är framtiden.

  EU måste ta ansvar för vad dom har gjort.

  Det är där dom utsatta länderna ska bygga sina fängelser , Självklart subventionerat till 100 % av EU.

  Det kallas för att ta ansvar.

 52. OT:
  Fler känner sig trygga: ”Går åt rätt håll i Malmö”

  Knappt 53 procent eller 3471 hushåll svarade. Nu har resultatet analyserats.

  Mätningen visar att otryggheten fortsatt är hög men att en något högre andel uppger att de känner sig trygga ute ensam sen kväll och något färre uppger att de känner sig otrygga. Färre Malmöbor uppger även att de är oroliga för att bli överfallna eller misshandlade i sitt område.

  75,4 procent av de som svarat uppger att de inte utsatts för någon typ av brott de senaste 12 månaderna. Det är enligt polisen den lägsta nivån på 20 år.

  https://24malmo.se/fler-kanner-sig-trygga-gar-at-ratt-hall-i-malmo_5f47e3f5

  • I de områden där utrikes födda dominerar är otryggheten skyhög.

   Det är det faktumet Polisen vill dölja med denna enkät.

   Vad hjälper det att vissa svenskdominerade områden uppvisar en liten förbättring i tryggheten,när andra invandrartäta områden uppvisar skrämmande hög otrygghet?

   Oansvarig invandringspolitik medför ökad otrygghet.

   Det går inte att trolla bort den uppenbara sanningen.

   Polisen ska inte fiffla med statistik,utan sätta dit de grovt kriminella gängen som härjar i de invandrartäta områdena.

   • exakt, tror inte folk svarat i de invandraretäta områdena, bara duktiga och ordentliga svenskar som då och givetvis bor i ordentliga områden, fattas bara, inte kan man bo bland patrask och kriminalitet. Dom som kan välja var dom vill bo.

 53. Detta betyder alltså att dom kvinnliga beundrarna får stå i lång kö till respektive pipprum på helgerna.

  Det är i alla fall något positivt i det hela..

 54. Kriminalvården kan larma hur mycket dom vill precis som alla andra myndigheter gjort, (riktiga) ekonomer gjort, (riktiga )forskare gjort, även en stor del av folket har gjort det.

  Larma på bara!! Ingen ansvarig lyssnar.

 55. Men bygg fler fängelser då för fan och dra ner på lyxen där så har vi råd! T.ex. så äter fångarna mat som får skolmaten och det äldre äter att likna grisfoder!

  • Sverige bryter mot lagen när de inte upphandlar fångvården där den är billigast! Det finns inga som helst skäl att albaner skall vårdas i Sverige i stället för Albanien!

 56. Det är märkligt att Sveriges kommuner tvingas bygga bostäder till Menamigranter,emedan staten inte bygger fängelser som fyller dem med samma klientel.

  Det måste strida mot värdegrunden!

  • Lite beroende på vad för slags brott det är, enligt mig, men för att uppväga detta så kontrar jag ditt förslag med obligatoriskt dödsstraff för alla former av riktiga våldtäkter (alltså, det vi alla vet är våldtäkter, inte det svensk lag och tokstollarna från vänster påstår är våldtäkter).

    • Anna Ardin vs Assange är ett rätt bra bevis på att den officiella svenska definition av våldtäkt är lika tokig som…Anna Ardin. Därmed inte sagt att jag har någon empati för honom, nuppar man bat shit crazy så får man fan vara beredd på smällen också.

  • Omedelbar utvisning från landet för hela släkten biter bättre den som begått brottet får då dödsstraff av familjen på köpet

  • Och brottsanmälningar avskrivs på löpande band.

   Det är meningslöst att anmäla ett så kallat vardagsbrott.

   Det registreras på ett papper och efter en tid slängs anmälan i papperskorgen.

   Utan någon åtgärd från rättsväsendet.

   Vad fan får vi för skattepengarna?

 57. minst 75%av häktade är av icke svenskt ursprung ut med alla lyxmigranterna ur landet så är genast 75% av häktesplatserna lediga

 58. Hur kan det här hänga ihop?

  Sverige påstås vara tryggare än någonsin så det borde vara färre brottslingar att bestraffa.

  Har rättsväsendet infiltrerats av högerextremister som dömer längre straff än tidigare?

  • Dom som påstår det måste anhållas i sin frånvaro för att sedan plockas in.

   Polisen fått börja så smått med Magnus Betnér och Henrik Schyffert.

  • Alla vet orsaken.

   Men det strider mot värdegrunden att offentligt yttra den uppenbara orsaken till den skyhöga brottsligheten.

   Ett tips:
   Kolla vilka som släpps in i landet.

 59. Den politiska adeln som själva bor och lever i skyddade isolaten, det borde ställas krav på adeln att de nu själva öppnar upp för deras gunstlingar av utlänska kriminella så att de kan huseras i deras miljöer. Folket har ju fått deras beskärda del av utlänska kriminella ligor och ondskefullhet som de sprider. För det är väl samma krav på den politiska adeln gällande alla människors lika värde..!

 60. 35 verkställda utvisningar/återvändningar om dagen krävs
  för att få landet på rätt köl igen.
  Det skulle bli 12 775 utvisade om året.
  För att det ska kunna ske behövs en Utvisnings/Återvändarpatrull
  om 30 000 riktiga patriotiska starka Svenska män,
  där 10 000 av dem kan tjänstgöra 24/7..
  Med stängda gränser så skulle det ta c:a 15 år med ovanstående kalkyl.

  • Den uppfattningen har även jag. Det gäller att skapa oreda, kaos och anarki så att den ondskefulle kommunisten skall kännas trevlig och sympatisk.

 61. Lösningen är en ny regering,som fattar att ett land kan inte fyllas med Menamigranter och samtidigt hålla nere brottsligheten.

  En ansvarsfull migrationspolitik är vad Sverige behöver.

  Och då behövs inte fler säkerhetsklassade fängelser.

 62. Ska det vara så jvla svårt att bygga några nya supermax-fängelse?? Nu när vi drar tillbaka biståndet till Tanzania (som årligen varit på 1 miljard svenska kronor!!!) så finns det ju pengar till att bygga ett antal nya fängelser i Sverige.

  Vi skulle ta och lära oss lite av jänkarna och bygga våra egna ADMAX – som i Colorado – för omkring 500 intagna. https://sv.wikipedia.org/wiki/ADX_Florence

  Men i vanlig ordning, i Sverige, så ser väl rättssystemet istället till att anpassa strafflängden för dömda brottslingar (dvs. sänka den) för att öka omsättningen på intagna för att ”ge mer plats” – istället för att göra det fullständigt logiska; BYGG NYA FÄNGELSER!!.

  Det här jvla landet alltså…

  • Biståndet dras inte tillbaka det omriktas.
   Övrigt:
   UNHCR söker mer stöd från Sverige

   FN:s flyktingorgan, UNCHR, uppger att
   de behöver motsvarande 72 miljarder
   kronor för att ta hand om de
   rekordmånga människor som är på flykt
   i världen. Och de hoppas på mer pengar
   från Sverige.

   -Vi har en stor potential att få
   resurser från svenska företag som är
   intresserade av att jobba med viktiga
   humanitära frågor säger Åsa Widell,
   generalsekreterare i Sverige.

   UNHCR får en procent av sin budget
   från FN. Resten samlas in på frivillig
   väg. Den svenska staten är en av de
   största givarna.

  • Precis! Bygg så som Bureau of prisons bygger sina supermaxfängelser i USA. En modell som används.. USP Coleman, Victorville och Hazelton är byggda på detta sätt.. Mycket kostnadseffektivt… 900 intagna till en byggkostnad på 800 miljoner kr..

 63. Vem sade att invandringen inte skapar jobb?! Kriminalvården, socialen och sjukvården har ju hur mycket jobb som helst.

  Även gallertillverkare, tillverkare av fotkulor, randiga overaller och stenbrottsutrustning verkar nu få massor av jobb.

 64. Fullproppat i häkten och fängelser må så vara men i Sverige finns det gott om plats och resurser.
  Text TV.
  ”Ny dom ger hopp om familjeåterförening

  En ny prejudicerande dom i Migrations-
  överdomstolen ökar chanserna för asyl-
  sökande med tillfälligt uppehållstill-
  stånd som fortfarande väntar på besked
  om familjeåterförening. Det uppger
  Sveriges Radio Ekot.

  I sin dom resonerar domstolen att per-
  soner som har ”välgrundade utsikter”
  att få permanent uppehållstillstånd
  även bör ha rätten till familjeåter-
  förening. Domen gäller för gruppen
  som kom till Sverige före 24/11 2015.

  Migrationsverket säger sig välkomna
  den nya domen eftersom den nu
  klarlägger vad som gäller.”

 65. De har flera för våra nysvenska kriminella passande större anstalter i Sibirien sedan sovjettiden och är säkert intresserade av att lägga en offert. Lär bli billigare än de 2.4 miljoner/ år som en fånge i Sverige kostar.
  En normal rysk fånge går på ca 30:- per dag och pengarna läggs framförallt på elstängsel och schäfer hundar tränade att döda. Maten består oftast av kålsoppa till lunch och middag och oavlönat arbete 8-10 timmar/dag är tvång, annars ingen kålsoppa utan en batong i röven.

 66. När är det nog? Mer skjutningar? dubbelt så många våldtäkter? Fler mord?
  Kanske mer misshandel?
  Varför går inte det svenska folket man ur huse, för att protestera?
  Rädsla? Vill inte vara besvärlig? Orolig för represalier?
  Jävla fegisar.

  • Det är väl ingen konst att räkna ut när det är nog. Det är nog när politikerna eller politikernas anhöriga drabbas.

   • tydligen nojigt med att alla ser när man tar sin röst sedel:) lol
    första gången SD hade röstsedlar i vallokalen 2010? (2006 hitta jag inga så använde en blank) så stod en stasi kontrollant antagligen från sossarna och kollade vad jag tog för valsedlar så jag tog SD och gick fram å körde upp dom i nyllet på han
    – JA jag tänker rösta på SD! vad fan ska du göra åt det????

    han vart helt hög röd i ansiktet.

    • Ja jag menar bara att om folk nu inte bryr sig ens så mycket att de röstar på något annat så kan de knappast vara så upprörda att de vill gå ut på gatorna och demonstrera. Att 17% går ut och demonstrerar hjälper knappast.

     Om vi hade en militärdiktatur där det gällde att bara få igång stora demonstrationer för att majoriteten skall våga hänga på så krävdes det stort mod av pionjärerna men det är en helt annan sak.

     Det spelar ingen roll om man tycker att vi har en ”demokratur” tror på globalistiska judekonspirationer eller vad som helst. Så länge man inte lyckas få en majoritet av folket med sig så är det kört ändå. Det hjälper inte att bara var arg eller gå ut och skrika.

     I nuläget kan man bara försöka få folk att ändra sig med sakliga diskussioner, satir och sådant som funkar bättre än arga demonstrationer.

     I övrigt får man se till att se om sitt eget hus. De 82% har man inte råd att bry sig om längre så länge de vill ha det så här.

 67. Det som skedde 2004 var väl att fotbojan började användas fullt ut.. Då dippade väl antalet som avtjänade sitt straff i anstalt. Nu är det fullt igen även fast folk döms till fotboja..Skulle vi ha lika mycket anstaltsplatser per capita som i USA så skulle vi behöva 80000 platser…

 68. Problemet med överbeläggning löses enklast genom att leasa fängelseplatser i norra Sibirien. Platserna kostar bara10% av de Svenska lyxanstalterna.

  • Vore inte Kosovo och Makedonien bättre? Billigare, och så behövs det inte så mycket värme har jag hört. Och så hjälper vi ett fattigt land att få in handelsutbyte. Den positiva sidoeffekten är ju kanske även att det blir närmre för släktingar och vänner att besöka.

 69. Och vad kan nu detta bero på ? Och vilka sitter inne ? Någon ? Jag minns ett studiebesök på Hall för sådär 25 år sedan…kl 2000 var vi välkomna ,ty då hade värstingarna låsts in på sina celler,Vi strosade runt o läste på namnskyltarna; 8 av 10 var INTE svenska namn -detta för alltså 25 år sedan…..

 70. Bygg fler fängelser och låt privata aktörer få bygga och driva fängelser. Då kan dom bedöva verksamhet inne i fängelserna och tjäna på att ha fångar.

 71. Undrar just på vilka språk skyltarna inne på anstalterna har idag..?

  Tex matsedeln , vägvisningsskyltar , förbudsskyltar , allmänna informationsskyltar osv…

 72. Antalet individer som kommer behöva att befinna sig i denna typ av lokaler kommer ju tyvärr att öka. Vad har våra kära politiker för plan kring detta?

 73. Krymper anläggningarna ?
  Vi matas ju med nya siffror var dag om hur brottsligheten går ner . Och 7-K bekräftar .
  Men man kan ju prioritera och exempelvis hellre släppa några Cannabis-rökare och använda utrymmena för riktiga /farliga brottslingar.
  Hellre en brukare på gatan än en pistolbeväpnad ”sån där” med ödesdigra konsekvenser.

 74. PK-maffian svettas när man ser att verksamheterna inom rättsväsendet droppar information/fakta/sanning till den ”verkligt fria pressen”, Samhällsnytt.

 75. ”Kriminalvården har stängt flera anstalter” – men så öppna dem igen, då.
  Standarden behöver kanske inte uppdateras, om den dög före 2004.

  • 4 per cell istället för en skulle ge mycket plats. Folk betalar pengar för att åka med Viking Line i 4-bäddshytter på 8 kvadrat. Sen bör ett 6 års straff vara 6 år och inte 4. Till sist bör man avskaffa ”knullrum” på anstalterna.

   • Håller med dig det ska inte liggas nåt på fängelserna. Men va fan om man tillåter att fångar byter kön under strafftiden så förstår man ju hur löjliga våra så kallade straf är. En man som mördat en kvinna byter kön och ska sättas i ett kvinnofängelse…

  • Guantanamo har ca 200 lediga platser. Måste väl säga att det är ett av dom säkraste förvaren av kriminella som finns.

 76. Förslag till att lösa trångboddheten:
  – Inför och verkställ dödsstraff.

  Hörru! Är det verkligen ett bra förslag?
  – Ja visst! Det minskar även kostnaden för skattebetalarna. Dessa skattepengar behövs bättre inom välfärden.

  • Nja….inte braförslag….Låt de sitta i riksdagen som bisittare till varenda
   riksdagsparasit så dessa får hjälp. Fångarna har nog många ideer då det gäller …sämre kan dt ju inte bli.

  • Ge dem en gratisresa till Thailand eller Nya guinea eller till Nordkorea så blir de troligen bra att använda till köttgrytan.

 77. Massinvandringen ger mycket jobb extra jobb. Fast tyvärr till jobb som betalas av Svensson, såsom poliser, fängelsevakter, socionomer, sjukvårdspersonal, och advokater.

 78. Börja utvisa istället så slipper vi sådana är problem i framtiden.
  Även om det kostar 100 000 att utvisa en person så är det en ren vinst.

 79. Det väl bara petta in fler fångar per cell. Sexualbrottslingar kan man förvara i nerlagda gruvor. Fågagarna måste betala för sin mat själv. Svenska fängelse är lyxhotell, det behövs nedrustning. Ett kriminellt element skall kosta så lite skattepengar som möjligt.

 80. 1 . Utvisa kriminella invandrare
  2 . Bygg nya fängelsen

  Vist fan pengarna går ju till annat !!!

  – Sverige antog den 30 oktober 2014 en ny strategi för utvecklingssamarbete avseende Palestina under perioden 2015-2019 som i volym uppgår till 1, 5 miljarder kronor. Strategin omfattar tre områden: i) demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet; ii) miljö, klimat och katastrofberedskap; samt iii)privatsektorutveckling.

  https://www.svd.se/problematiskt-att-slopa-stod-till-palestina/i/senaste

  https://www.regeringen.se/sveriges-regering/utrikesdepartementet/sveriges-diplomatiska-forbindelser/mellanostern-och-nordafrika/palestina/

  • De blir fulla av de som deklarerat fel, de som parkerat sin bil fel, de som sagt något olämpligt och de som fifflat med bidrag. Alla andra släpps direkt .

 81. Inför våningssängar i varje cell och skulle inte det räcka tre-våningssängar.
  Leasa annars fängelseplatser i Ryssland öster om Ural…..

 82. Men drt kan ju inte stämma, Sverige har ju aldrig varit tryggare. SVERIGE HAR JU ALDRIG VARIT TRYGGARE *vaggar fram och tillbaka i ett hörn*

 83. Här är Sveriges nya tillväxtmarknad. Först var det asylboenden som entreprenörerna utnyttjade och nu öppnas det upp en ny möjlighet, fängelsemarknaden. Kommer vi inom kort få se börsnoterade fängelsebolag precis som i USA. CoreCivic har stigit 140% på två år ! Magdalena kan stå och stoltsera med fina BNP-siffror som kanske beror på ökad aktivitet på fängelsemarknaden.

 84. Varför inte outsoursa kriminalvården till prisvärda alternativ? Azerbadjan eller Iran skulle säkerligen sköta om långtidsdömda för 5- 600 SEK per dygn mot 6.000 i Sverige och de flesta grova brottslingarna är muslimer, som skulle känna sig bättre av att ständigt höra böneutrop utanför cellgallret!

 85. Om det sjuhövdade Globalistpartiet fortsätter att välkomna all världens kriminella får hela Sverige byggas om till ett gigantiskt fängelse. Frågan är bara var vi som är rättskaffens ska bo.

 86. Nämen vad nu då?
  ”Snicki _ Snacki” & Co. intygar ju att kriminaliteten är lägre nu än på 1970 – talet.
  Hur skall han ha det?
  Någon ljuuuger i nomenklaturan, någon ljuuuger!

 87. Lösningen på detta heter OUTSOURCING.
  Ex vis till Litauen, Vitryssland eller Bulgarien.
  Hälften så dyrt och dubbelt så effektivt.

 88. Varför inte bygga ett större fängelse ett riktigt stor ett ute i vildmarken ? Å speciellt i norra Sverige

  • . . . Högt uppe på ett kalfjäll lång bort från civilisatipnen 🤔

   Att göra om en gruva till fängelsebunker är nog billigare och bättre , långtidsförvaring med texten över dörren : lodrät in och vågrät ut !

   • Ja sant där å det var också jag tänkte på om vi har några gruvor där uppe funkar dem lätt som ett fängelse.

     • Varför plast när dem kan få trä då får dem fler flisor i munnen sen kan dem få en hacka gjort så dem kan hacka på gammalt viss då lär dem skricka efter att det här går emot mänskliga rättigheter men då kan man säga nä det går emot min fackförening att ge er bra servis 😂

 89. I vissa ” branscher” har Sverige en enorm tillväxt och enligt ytterst kompetenta ministrar går det som tåget. Vi kan ha rullande fängelser som aldrig stannar utom för inlastning av sluring till de intagna och skifte av plitar. De som avlider under resans gång kan lastas på en godsvagn som kopplas av i Krylbo för vidare hantering. Dessa tåg kan vara förarlösa och utan konduktörer då biljetter ej skall klippas. De åker helt GRATIS.

   • Vi måste tänka på miljön som Gusten Frigolit och Hizbollan Lövinen lever på. Tänk om dessa skutor sjunker med man och allt, då blir ju dessa två väldigt ledsna och gråter i TV.

 90. Sluta bygga fler bostäder.
  Detta lockar hit mena.
  Avsluta svenskt medlemskap/medborgarskap för kriminella.
  Till o börja med…

 91. För 2 år sedan när regeringen började tala om strängare straff kontaktade jag kriminalvården. Frågan jag ställde var hur de tänkte klara den nya politiken fram över. Svaret var att de flesta får så korta straff att det inte skulle bli något problem. Att de två inte var på samma våglängd förstod man direkt, ökade straff förstod inte kriminalvården innebär att fler är frihetsberövade. Är någon förvånad när en ur allmänheten fattar problemet och förstår lösningen flera år före våra politiker och tjänstemän.

 92. Lösning ÖPPNA de Stängda..!
  Gör enkl rum till Dubbrum…
  Många i frihet som INTE har eget rum
  SÄNK Standarden m a o

  Skicka Hem varje Utlänning med dubbla Medborgarskap….

  Födelselandets Ansvar att ta hand om det dom SKAPAT…Inte Sv Skattebetalares Ansvar…!

  GNÄLL INTE anpassa till Verkligheten

 93. Kriminalvården är väldig ineffektiv. Idag har varje fånge en cell 8 m2 .. Man kan få 4 fångar på den här ytan minst.. Med hårdare displicin mer isolerings straff så kan även få bort bad attityden ibland det kriminella elementen.. En fånge som visa bad attityd behöver bara utan mat och vatten i 168 timmar.

  Låt sexualbrottslingar får bära rosa fångdräkt och dela cell med andra brottslingar.. Kamrat Uppfostran ibland kriminella kan få barnmördaren Anders Eklund att bli frisk ingen.

LÄMNA ETT SVAR