Då statsminister Ulf Kristersson (M) på tisdagen besökte EU-parlamentet i Strasbourg tog Charlie Weimers (SD) tillfället i akt.

Det var för att presentera det nyligen inledda svenska ordförandeskapet i EU:s ministerråd som statsministern talade inför EU-parlamentet.

– Vår roll som rådets ordförande innebär att vi måste säkerställa EU:s fortsatta ekonomiska, politiska, humanitära och militära stöd till Ukraina. Vi kommer till exempel att behöva övervaka framstegen med Ukrainas reformer på väg mot EU-medlemskap, sa Kristersson.

LÄS ÄVEN: Ulf Kristersson: Sverige ska delta i Natos missilförsvar

Statsministern lovade även att det svenska ordförandeskapet kommer att göra sin del för att stärka EU som en förebild för den så kallade gröna omställningen.

– Av förklarliga skäl är det enda jag kan lova er att vi kommer göra vårt yttersta, det är bara till en viss gräns som min regering kan kontrollera, och vissa saker kommer utan tvekan ta oss med överraskning.

SD-kritik

Bland åhörarna fanns Charlie Weimers (SD) som tog upp hur EU och Bryssel tar alltmer makt från Sverige och svenskarna. Han kritiserade också Moderaterna och regeringen för att stå bakom huvudlinjen i migrationsreformen, som går ut på att EU-länderna ska ta ett gemensamt ansvar för migranter som kommer till unionen.

LÄS ÄVEN: Yttrandefrihetsexpert om Kristerssons ord efter dockprotest: ”Går på tok för långt”

– Vi får inte ge upp makten över migrationsvolymerna, sa Weimers.