Kritik mot Disneys nya film – homosexualitet med och för barn

HBTQI+-rörelsen kritiseras återkommande för att inte lämna barnen ifred. Nu får också anrika tecknade film-jätten Walt Disney kritik för sin senaste film som både innehåller scener med homosexuella minderåriga och riktar sig till en minderårig publik.

Filmen som ännu inte haft premiär har getts namnet ”Strange World”. En konstig värld menar också många kritiker att det är där barn inte längre tillåts vara barn utan i tidig ålder ska utsättas för HBTQI+-propaganda.

Det senaste exemplet som rönt uppmärksamhet och kritik kommer från anrika tecknade film-jätten Walt Disney. Bolaget har tidigare stått för traditionella och familjevänliga värderingar i sina många numera klassiska filmer.

På senare år har man radikaliserats identitetspolitiskt vänsterut och ledningen har aviserat att man ämnar använda sitt inflytande över de miljarder barn man har som sin publik genom att väva in påverkanskampanjer för sexuella minoriteter i filmerna.

Tidigare kritik

Disney uppmärksammades tidigare i år när man i ”Toy Story”-spinoffen ”Lightyear” hade med en homosexuell kyss för barnen. I den nya filmen ”Strange World” tar filmjätten ytterligare ett steg när man för första gången introducerar en homosexuell romans mellan två barn i handlingen.

I den officiella trailern har Disney av taktiska skäl valt att inte ha med det minderåriga homoparet, men sådana klipp från filmen har läckt och skapat debatt. Inom HBTQI+-lägret hyllas Disneys initiativ att introducera homosexualitet till de allra yngsta:

Andra är inte lika entusiastiska. En av kritikerna är den profilerade opinionsbildaren Ben Shapiro:

Vid sidan av HBTQI+-temat har ”Strange World” också ett framträdande multikulturalistiskt budskap där färger ska signalera mångfald. Filmen har premiär den 23 november.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mats Dagerlind

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!