Lottie Fallman, Arif Moradi och Roland Klinga. Faksimil Facebook

Kritiserade lokala S-politiker – blev uthängd som hot mot demokratin

Delningar

Liselotte Dalin, 50, bor i Söderköping sedan mer än tio år tillbaka. Hon har flera barn, ett fast jobb, ett ordnat liv och skulle lätt passa som mönstermedborgare. I slutet av förra året började hon engagera sig i den lokala politiken – främst genom Facebook-gruppen Politisk debatt i Söderköping. Föga visste hon att detta skulle leda till att hon namnges i den lokala pressen och tillsammans med sina meningsfränder pekas ut som hot mot demokratin i regionen.

”Här samlas de – och kritiserar politiken” – en granskning med denna smått bisarra rubrik publicerades förra veckan av Norrköpings Tidningar. Udden för granskningen var riktad mot en grupp på fyra invånare i Söderköping som kallar sig Sanningskommissionen. Gruppen bildades av kommuninvånarna som en reaktion på de missförhållanden i kommunen som de uppfattar som korruption.

Inte minst gäller det fallet med den dömde sexualbrottslingen Arif Moradi som med draghjälp av de lokala S-topparna slutligen fick ett uppehållstillstånd i Sverige, vilket Samhällsnytt uppmärksammat i flera artiklar. Detta trots en fällande dom som gäller ett sexövergrepp mot en minderårig flicka och trots att Migrationsverket i flera beslut vidhållit att Moradi saknade asylskäl. Den dåvarande toppolitikern Lottie Fallman anklagades för att ha stöttat sexbrottslingen och förminskat hans brott.

LÄS MER: BEKRÄFTAT – Sexbrottslingen Moradi får stanna i Sverige

En av de frågor som gruppen tog sig an är om de lokala politikerna kände till sexövergreppet och den pågående polisutredningen mot Moradi när de bokade honom som nyårstalare på Rådhustorget i Söderköping.

Ett annat flagrant exempel som tas upp av Sanningskommissionen är de intyg som S-ledningen i kommunen skickat in till Migrationsverket till stöd för sexualbrottslingens asylansökan – långt efter att polisen inledde en förundersökning mot mannen.

Sanningskommissionen

Liselotte Dalén berättar för Samhällsnytt om hur idén hade fötts:

– Vi är några Söderköpingsbor som reagerat på felaktigheter i artiklarna om politikerna i Söderköping. Vi gick ihop och skrev ett genmäle. Sedan har vi fortsatt att granska makten eftersom media verkar avsagt sig den uppgiften.

En annan medlem i gruppen förklarar att de fick kontakt med varandra genom Facebook och gruppen Politisk debatt i Söderköping:

”Vi är fyra stycken som skrev ofta på Politisk debatt. Sedan bildade vi en messgrupp och kommunicerade internt om en massa missförhållanden i stans politiska liv. Någon kom upp med idén ”sanningskommissionen”, lite skämtsamt men också träffande. Blev ett oväntat succégrepp, då benämningen visat sig provocera politikerna enormt.”

Somliga menar att demokratin mår bra av ansvarstagande och engagerade medborgare, men den åsikten delas tydligen inte av den politiska makten i Söderköping. Så snart de visar sig genom att svara på S-topparnas debattinlägg i Folkbladet går de lokala medierna och politiker i samlad trupp till attack mot fräcka uppstickare. Debattinlägget som de replikerar på handlar om Lottie Fallmans avgång – där spekulerar politikerna om att orsaken till denna är ”hat och hot”. I repliken lyfter Sanningskommissionen viktiga sakförhållanden som gör att hela affären framstår i ett annat ljus, men det biter inte på de erfarna kommunpolitikerna.

Anklagas för ”kopplingar till ryska intressen”

Med ett språk som ser ut att vara lånat just från Ryssland – fast 80 år tidigare – beskriver de ledande S-politikerna i kommunen Anders Bevemyr och Pia Dingsten de sanningssökande medborgare som ”en kvartett” som med hjälp av ”insinuationer, löst underbyggda argument och spekulationer försöker leda i bevis att Socialdemokraterna och övriga partier skulle ha en ”osund politisk kultur””. Deras brott: de ”likställer sajten Samhällsnytt med övriga medier”.

Därtill menar S-topparna att de initiativrika medborgarna springer Rysslands ärenden, eftersom skribenterna på sidan ”har visat sig ha kopplingar till ryska intressen”. Vilka de kopplingarna är vill dock inte den kommunala makteliten gå in på. Istället förs en konspirationsteori om att ”kvartetten” konspirerar med Samhällsnytt för att underminera makten i kommunen.

I slutklämmen slår de fast att Söderköping inte behöver någon sanningskommission. Det som behövs istället är mer av den politik som maktduon säger sig bedriva i kommunen sedan många år. Replikens rubrik är ”Högerextrema undertoner”.

När Sanningskommissionen vill att Folkbladet publicerar deras genmäle där de bemöter anklagelserna, blir det ett nej.

Granskas av Norrköpings Tidningar i flera månader: ”Jag följer bara instruktioner”

I flera månader bedrev Norrköpings Tidningar en granskning av Sanningskommissionen som slutligen publicerades förra veckan i tre separata artiklar. I artiklarna förs en tes om att Lottie Fallmans avgång var ett resultat av en kampanj av ”hot och hat” mot henne, orkestrerad av gruppen tillsammans med Samhällsnytt.

LÄS MER: S-politikern Lottie Fallman avgår efter Samhällsnytts avslöjanden

Enligt uppgifter till Samhällsnytt berodde dock Fallmans avgång i själva verket på att hon helt enkelt har blivit för mycket till och med för den tjockhudade politiska eliten i Söderköping. Tidigare kunde vi rapportera bland annat om att maktkvinnan förföljt och trakasserat vanliga medborgare som kritiserade henne på nätet.

LÄS MER: Kommuninvånarna jagas av S-politikern -”Hon vill få mig att vara tyst”

Journalisten bakom granskningen, Roland Klinga, ställer insinuanta frågor till Liselotte Dalén som ”Vilket ansvar har ni för att debatten upplevs som hatisk och hotfull?” Hennes svar kortas ned av redaktionen – medan Lottie Fallman tillägnas en egen artikel där hennes utsaga okritiskt vidarebefordras till läsarna med redaktionen som avsändare.

”Lottie Fallman har fått ta emot någonstans mellan 300 och 400 hot”,  slåss det bland annat fast i artikeln utan att det framkommer på vilket sätt påståendet kontrollerats eller varför det inte gick att precisera antalet hot om man nu satt och räknade dem.

När Samhällsnytt ringer upp Roland Klinga verkar han allt annat än stolt över det utförda arbetet och vill inte svara på våra frågor. Han hänvisar istället till ansvarig utgivare för tidningen, Nils Olauson, och säger att det är ett redaktionellt beslut att inte svara på frågor om de här artiklarna.

Ska du inte som journalist kunna svara på frågor om dina artiklar?, ställer vi frågan.

”Jag följer bara instruktioner”, får vi till svar från Klinga i vändande sms.

”Tycker man att vi har gjort fel bör man anmäla oss till PO”

När vi får kontakt med Nils Olauson kan inte heller han svara på varför Klinga fick ett yppandeförbud av ledningen.

– Vi har sagt i det här fallet att jag kan svara på frågor.

Det framfördes kritik gällande dessa publiceringar att NT lierar sig med makten istället för att granska den. Vad är din åsikt?

– Jag håller inte med om den kritiken. Det fanns synpunkter om hur gruppen (Sanningskommissionen – anm.) framställdes… Och så är det ju ibland att man kan tycka att man borde framställas på ett sätt och andra tycker att man borde framställas på annat sätt. Vårt jobb som journalister är att lägga fram båda sidor så att säga.

Anser du att ni har gjort det?

– Ja, det tycker jag.

När jag tittar på vilken rubrik ni har valt för en av artiklarna – ”Här samlas de – och kritiserar politiken” så är det svårt att bortse från att den låter som en anklagelse. Tycker du inte det?

– Nej. Jag ser inte att det var någon anklagelse. Jag ser inte någon värdering i den rubriken.

Men ni pratar ju hela tiden i samma artiklar om hot och hat mot politikerna. Så det är en ganska utpekande rubrik?

– Det står i och för sig tydligt att det handlar inte bara om det som kommer fram i den här gruppen, utan även bland annat om andra reaktioner – bland annat på era artiklar.

Ni är en lokaltidning trots allt och de personer som ni skriver om bor och verkar i kommunen. Har ni tänkt på vilka personliga konsekvenser denna uthängning kan få för dem?

– Självklart har vi vägt in vilka konsekvenser det kan få. Vi tycker inte att vi har gjort fel. Och tycker man att vi har gjort fel där då bör man anmäla oss till PO, och sedan får vi se.

Kapitel 6, där Norrköpings Tidningar ägnar sig åt brottsprovokation

En av artiklarna i serien ägnas åt undertecknad. Där hävdar Robert Klinga bland annat:

”Vi ställde flera frågor till Egor Putilov. En del frågor får vi inget svar på. Som att det i en artikel påstods att den lokala S-föreningen ansåg att Lottie Fallman var en belastning för partiet.”

Även Nils Olauson vidhåller den uppgiften i telefonintervjun:

– Det var faktiskt en av de frågor som du inte har svarat på.

Men när Samhällsnytt kontrollerar påståendet visar det sig inte stämma. Robert Klinga gavs ett utförligt svar på sin fråga – inte bara en utan två gånger. Frågan som han ställde var djupt oetisk journalistiskt – Klinga ville veta vem källan var till uppgiften om att Fallman blev en belastning för socialdemokraterna i Söderköping vilket ska ha blivit orsaken till hennes avgång. Detta trots att det tydligt framgår i vår text att källan inte vill vara namngiven.  Förutom den journalistiska etiken har vi som publikation med utgivningsbevis en lagstadgad skyldighet att skydda våra källor – att bryta mot tystnadsplikt kan straffas med upp till ett års fängelse.

Allt detta verkar dock inte spela någon roll för journalisten Klinga som ställer en ledande fråga och nämner en person som han misstänker kan ha varit vår källa i ett försök att få bekräftelse i ett nytt mejl.

Han får även ett nytt svar av undertecknad där det tydligt framgår att detta är svaret. Skärmdumpar nedan visar mejlkonversationen i fråga och ger en bra illustration av arbetsmetoder på Norrköpings Tidningar (klicka för att förstora):

Om jag ställer en rak fråga till dig – varför ljuger ni i er artikel om mitt uteblivna svar?

– Som ett rakt svar på att du påstår att vi ljuger så säger jag att enligt de mejl som jag har sett så ljuger vi inte, utan det var en fråga som du inte svarade på. Vi anser att du inte svarat på den, säger Nils Olauson i en kommentar till oss.

Roland Klingas påstridighet i försök att få namn på våra källor i kommunen kan samtidigt ha en annan förklaring än bara journalistisk drivkraft. En genomgång av hans offentliga profil på Facebook visar att Klinga är med i den vänsterextrema gruppen Inte rasist men – det vill säga samma gruppering vars ledande frontfigurer uttalat grova hot mot Samhällsnytts medarbetare. En av personerna knutna till gruppen blev nyligen åtalad för ett mordhot mot oss.

LÄS MER: IRM-vänsterextremist åtalas för mordhot mot Samhällsnytts journalister

När vi ställer frågan om Klingas politiska engagemang kan sätta hans opartiskhet som journalist i fråga får vi följande svar av hans chef:

– Jag tycker inte att det funnits någon anledning att sätta Rolands opartiskhet i fråga. Då hade han inte gjort jobbet om han tyckte att det var ett problem!

Du litar alltså på hans omdöme?

– Ja, jag litar absolut på Rolands journalistiska integritet.

Norrköpings Tidningars ”Dagens Ros” – till sexbrottslingen Arif Moradi

En annan omständighet som vi tar upp med Nils Olauson är att hans tidning belönade den person som var upprinnelsen till polariseringen i Söderköping – nämligen sexbrottslingen Arif Moradi – med Dagens Ros. Dagens Ros är en utmärkelse som ges av tidningen på förslag från läsarna. Den 4 januari 2017 gavs den ”till Arif som höll nyårstalet på Rådhustorget i Söderköping. Det berörde och betydde mycket för många.” från en ”Imponerad åhörare”.

Nils Olauson menar att det inte betyder att tidningen tar ställning i frågan och att utmärkelsen till honom inte innebär att tidningen inte kan rapportera om fallet opartiskt. Han menar att det är läsarna som föreslår den som ska belönas.

Men det är ju du som ansvarig utgivare som bestämmer vem av de nominerade som ska få Dagens Ros. Vad gjorde att valet föll just på Moradi?

– Vi får in ett antal Dagens Ros och gör en snabb kontroll så att ingenting olämpligt framkommer.

Ett sexövergrepp mot ett barn är alltså ingenting som skulle hindra hyllningen i Norrköpings Tidningar?

– Vi hade inte den typen av information då. Jag kan inte påstå att vi hade den typen av detaljkontroll på dem som får Dagens Ros.

Liselotte Dalén kommenterar Norrköpings Tidningars artikelserie så här:

– Det är civilkurage att våga framföra sina åsikter och påpeka felaktigheter vilket är det enda jag har gjort. NT och politikerna försöker få det till att det är ett hårt debattklimat i ”Politisk debatt i Söderköping”, men det håller jag inte med om. Kritik är inte densamma som hot, men helt uppenbart har dagens politiker mycket svårt att hantera kritik.

Av Roland Klingas artiklar att döma verkar han vara illa berörd av den krönika av undertecknad där Söderköping jämförs med småstäder i Ryssland med korruption, maktmissbruk och övergrepp mot medborgare. Hans artikelserie påminner dock just om uthängningar av oppositionella aktivister i andra länder – när korrupta makteliter försöker skydda sig mot kritik och granskning.

I en kommentar i den numera berömda Facebook-gruppen sammanfattar Dalén mediedrevet mot henne:

”Media låter makten tala. Så fungerar det i dagens samhälle och frågan är vad som är det största hotet mot demokratin, kritiska medborgare eller att media hänger ut de medborgare som vågar kritisera?”

Dagen efter hon hade skrivit detta publicerade Norrköpings Tidningar en ledare av en Hans Stigsson med rubriken Trollen i Söderköping – som handlade bland annat om Liselotte och hennes kamrater. I den insinuanta ledaren uppmanas SD:s partiledning att stoppa Putilov från att granska Söderköpings maktelit, medan den skandalösa Lottie Fallmans avgång kallas ”en seger för trollen, ett nederlag för demokratin”.

LÄS MER: Vem ska stoppa Söderköpingsnätverket?

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

222 KOMMENTARER

 1. Politiker är mer kåta på att leva på skattsedeln än vanliga bidragstagare och med den kåtheten att leva på skattsedeln vill de även ha makten, kan man komma närmare ett parasitliv på andra.

  • De har då blivit rika som fan. 90% av deras tid går väl åt till personliga möten på bankerna. Ytterligare 7% går väl åt till ledighet och feta middagar på lyxkrogarna.

   • Det är alldeles på tok för höga löner. Och inskaffa ansvarslagen så blir det lite mer tänkande innan beslut.

    • Personligen har jag inget emot höga löner för toppolitiker sålänge de arbetar för folkets bästa, vilket inga politiker inom 7Klövern gör idag. De tänker bara på sig själva, makt och nästa löning.

     En rimlig baslön, med en prestationsbaserad bonus skulle behöva införas.
     Inte en enda politiker skulle kunna hämta ut en bonus såsom politiker driver sina frågor i nuläget.

  • Bara utefter olika personers politiska karriärambitioner. Ingen sosse har ju någon vilja till någonting, eller förmåga att genomföra någonting. Precis som det alltid är inom socialismen som benämner sina olika katastrofala misslyckande inriktningar efter enskilda pampar som Lenin, Trotskij, Stalin, Mao, Pol Pot. De hade inte olika idéer, utan var bara olika personer i maktkamp inom socialismens nollsummespel där ingenting kan skapas, man bara kan få något genom att ta av andra.

 2. Det Socialdemokratiska herraväldet går mot sitt slut vi har set det ute i Europa och Sverige kommer inte vara ett undantag.

  • Låt oss hoppas… för barnens framtid.

   …och då menar jag inte afghanska våldtäkts-skägg-barnens framtid. Oj, nej, jag menade ”nyanlända” förstås (aktuella journalistiska nyspråks-termen för barn med hår på ryggen).

 3. ”Vi gick ihop och skrev ett genmäle. Sedan har vi fortsatt att granska makten eftersom media verkar avsagt sig den uppgiften”

  Att för detta bli kallad för troll på ledarsidan är ett bevis på just det.
  Applåder!

 4. Och när ni läst Egor Putilovs artikel färdigt, så kan i lyssna på professor Arnstbergs 14 minuter långa bidrag på Svensk webtelevisions konferens.
  Han talar just om hur politiker (som får hjälpa av journalisterna) och kapital går samman, och mot folket.
  https://youtu.be/HeGenlHX7tE

 5. Lövens HUMANISM ger det motsatta resultatet, att kriminaliteten blir ett begrepp som vi måste ha och öppnar alla möjligheter till Sveriges största bedrift, att ligga etta som det mest korrupta landet i världen!!

  • Löfvens inhumansism skiner igenom… LAS på kontoren är viktigare att diskutera än faktiska våldtäkter ute på gatan.

   Sossar och vänstern har alltid handlat om flytta makten från folket till staten.
   …och de verkar ju ha skapat detta genom att rasera samhälle, vård och skola, öka kriminalitet, förstöra arbetsmarknaden och skapa en armé av bidragsberoende.

   Lever man i en parallell verklighet (i fina kvarter) som 7klövern gör så tenderar man säkert att vilja skapa parallella samhällen för att hålla sig borta ifrån problemen man själv skapat.

   • Bra reflektion denna lista går att förlänga med hur invandrare har fått höga tjänster hos våra myndigheter!!!!
    Detta skrämmer mig, för steget att Islam tar över i vårt land är mycket kortare än vad vi fått för oss!!

  • Det är inte värdegrundsriktigt i Sverige – nån Islamist kan bli ledsen och nån Globalist kan inbilla sig att denne inte får valuta för sin möda och sina pengar. Därför – NIX.

 6. 4 saker kan man konstatera av denna artikel

  * Makten i Sverige TÅL INTE granskning.
  * MSM-media har avsagt sig rollen som kritisk granskare av maktutövning – tvärtom springer man maktens ärenden.
  * MSM-media gräver sin egen grav i allt snabbare takt.
  * Alla som har nån form av ekonomisk transaktion/förhållande (prenumeration , annonsering) med Norrköpings Tidningar bör avsluta detta skyndsamt

  • T.s. från i USA så är regimmedia oberoende av frivilligt betalande kunder. De lever av Tage Erlanders presstöd istället.

 7. Lars Stjernkvist heter den ledande sossepampen. Han är högt uppsatt inom den svenska socialdemokratin.
  I Norrköping har han varit högsta hönset alltför länge. Det svenska valsystemet tillåter att kommunalråd sitter vid makten I årtionden och skapar en tystnads- och maffialiknande kultur där ingen annan får yttra sig.
  Dags att ändra på det i höst.

 8. Jättebra att sånt här uppmärksammas av en professionell journalist! PK räknar av tradition med att komma undan med sitt gamla massmediemonopol och totalstatens alla påtryckningsmedel mot den enskilde undersåten. Those days are gone!

 9. När jag var liten så var jag livrädd för Ville-Valle och Viktor, ungefär samma rädsla får jag när jag ser dessa tre som är på bilderna ovan…tro fan att Sverige går åt helsike med såna i samhället…..Usch och tvi.

 10. Det är val snart.
  Med lite tur så kan valet bli som ett åskregn efter lång sommartorka.
  Luften blir lätt att andas och det börjar gro överallt.

 11. OT:
  Klimatet går åt skogen…bevis…..Isabella Lövin har en gul gräsmatta, måtte inte det partiet få förnyat förtroende i September.

  • Det är möjligt att klimatet ändrats marginellt. Det har varit så i årtusenden. Sahara var en gång grönt. Även Egypten var grönare. Att koldioxid är boven nummer 1 är dock bara lögn.

 12. ”Jag följer bara instruktioner” säger journalisten! Låter inte det välbekant på något sätt. ”Jag följde bara order” var ett vanligt uttryck efter Nazitidens slut och i gamla DDR, som övrigt har flyttat norrut och befinner sig nu mera i allra högsta välmåga och frodas inom det Svenska PK-etablissemanget!

  • – Det var inte jag, det var han!
   – Han tvingade mig!

   På samma sätt som två eller fler kriminella pekar på varandra när de åker fast med 10kg kokain i en väska.

  • Och Försäkringskassan följer bara reglerna när de fattar ännu ett beslut som förstör någons liv.

 13. I dag i riksdagens sista partiledardebatt före valet, Jimmie Åkesson (SD) gick till hårt angrepp mot regeringen: pengar som skulle gå till funktionsnedsatta barn har gått till asylinvandring, pengar som skulle kapa vårdköer har gått till asylinvandring och pengar som skulle gå till fattiga äldre har gått till asylinvandring.
  Utan tvekan är Jimmie Åkesson (SD) den som hjälper svenska folket.

 14. Det partiet som anser sig själv vara det mest demokratiska är i själva verket helt tvärtemot. Drygt var 5:e har inte fattat det än.

 15. Många journalister är asätande kretiner och vill gärna smörja kråset vid maktens bord . En stor andel politiker och journalister skulle behöva en
  rejäl lavett .

 16. Det som var mest intressant med dagens partiledardebatt var att Stefan Löfven återigen blev utskrattad när han påstod att den tidigare generaldirektören för försäkringskassan inte fick sparken, där gjorde han bort sig rejält.
  Åkesson fick Löfven svarslös när han pekade på att regeringens största satsningar läggs på migration och integration.
  För andra partiledardebatten i följd så begärde Ulf Kristersson
  inte replik på Åkessons anförande.
  Annie Lööf försökte med rasistkortet, men misslyckades.
  Den ende som lyckades med att vinna över Åkesson var Jonas Sjöstedt som kunde visa att SD vill höja skatten för dom sjuka, något som för mig inte är ok, så jag förstår inte vad SD tror dom vinner på det?
  Man vinner inga sympatier hos svenska folket genom att göra

  • Vi behöver inga skattehöjningar alls. Det borde t o m gå att sänka bensinskatten som väl är en av världens saftigaste. Lägg ner projekt och verksamheter som egentligen borde vara självförsörjande. Alldeles för stora belopp går till subventioner. Rensa!

 17. Ibland undrar man om de tror sig utdela ett slag mot oppositionen när de skyddar grovt kriminella. Att dom kanske då på något sätt upplever en tillfredställelse i att utgjuta skada. Likt en personlighet som lider av en sadistisk personlighetsstörning. Kan det vara så illa tro att de som idag är de främsta förespråkarna av detta lögnens luftslott egentligen bara är en samling sadister? Givetvis får dom sina pengar via rollen som försäljare av Socialdemokratin, som i sin tur också kräver att man följer agendans manipulativa argument eller så åker karriären. Man kan ju välja att vara tyst däremot, men inte dessa lögnens muppar. Möjligen kanske dom är såpass ointelligenta att de inbillar sig att oppositionen spelar med samma kort, att det alltså är en sociopatisk kamp om vem som ljuger bäst, och inbillar sig att folks huvuden är likt tomma ballonger som helst skall fyllas med deras lögner ända upp. Egentligen så serverar dessa skogstroll oppositionens argument på ett silverfat. Dom är sin egna värsta fiende. Det är väldigt lätt att vara deras opponenter, man behöver bara hålla sig till sanningen. Holistiskt sett är det nog också nyttigt att dessa lömska fulingar blottas så här i alternativmedian. Det är lite som om att ta upp deras blöja, fylld till gränsen med produkten av deras liv och verke, och visa den för dom rakt i ansiktet. Låt dom få reflektera på var deras egentliga livsverke kommer att konstanteras till för eftervärlden.

  Men värst av all är ju faktumet att klämd här emellan finns ett offer som blivit våldtagen av denne Arif. Det måste ju vara en förödande syn för detta offer att betrakta sitt kära hemland, sina landsmän, prisa, skydda och rosa denne kriminella individ, som inte borde varit här över huvud taget. Offret måste ju ha tappat allt förtroende för mänskligheten, emotionellt och funktionellt förstörd för all framtid. Fy fan säger jag bara.

  • Sossar och vänstern som helhet delar en ideologi (precis som Islam), vilket inte får misstas för ett väl underbyggt faktabaserat beslutsfattande.

   De låter sig aldrig övertalas om felen i deras resonnemang, trots att världen omkring dem brinner… som resultat av deras åsiktsbaserade identitets-politik.

   Sossar, vänstern, och även muslimer får hela sin identitet från sin ideologi. Därför blir de kränkta ända in i själen när irrationella känslor bemöts med fakta och förnuft.
   I sådana scenarion tvingas de omvärdena hela deras identitet och existens vilket brukar resultera i våld, precis som med infantila små barn, som aldrig lärt sig att hantera sina känslor, utan bara tillåtits ge efter för dem… hela sina liv.

  • Jag är osäker på vilka av dem som är genuint onda, och vilka som bara är efterblivna nyttiga idioter. Bådadera gör lika stor skada, men en nyttig idiot går oftast att ändra på. Det bevisar om inte annat de stigande siffrorna för sverigevänliga partier i opinionsundersökningarna.

 18. Det finns en sak som folk måste förstå…Socialdemokraterna är inte längre några Socialdemokrater. Socialdemokraterna representerar inte längre sina medborgare, pensionärer till exempel skiter man fullständigt i, och de får nu leva i fattigdom. Att dom inte skäms beror på att dom inte längre är några Socialdemokrater. Jag för min del har bytt parti till de nya Socialdemokraterna som kallas Sverigedemokraterna. Socialdemokraterna bryr sig mer om flyktingar än om sina väljare och medborgare, och det är då som bägaren rinner över…av ilska. SD 2018

  • Broderskapsrörelsen ÄR ondska och förtryck.Det muslimska dito är facit på den verksamheten och det kan inte snackas bort.Stämplat som en terrororganisation i många länder.

 19. Vilken vidrighet som reflekteras i tidningsrubriken, politiken måste kunna kritiseras, annars kan man likväl leva i Nordkorea! Sossarna gjorde en Freudiansk felsägning som visar deras sanna färg!

  • Till och med Nordkorea uppvisar ju en möjlig bättring i rak motsats till Sverige som går den andra vägen.Vilket inte säger lite.

 20. Media klipper ut valda delar utav kommentarer och tar dem ur sitt sammanhang.

  När media vinklar så kallas det för kritisk granskning.

  De ger olika sidor olika mycket medieutrymme.

  Den för en politiskt motiverad agendajournalistik genom (1)eufemismer eller genom att sätta (2)negativt eller positivt laddade ord framför andra ord.

  Media är ett politiskt verktyg. Det är oerhört naivt att tro att media inte skulle utnyttjas för politiska agendor, media är aldrig neutral.

 21. All heder åt ”Sanningskommisionen” i Söderköping!

  Det kommer bättre tider. Håll ut och håll samma sjysta stil som hitintills. S och NT står för det motsatta – förföljelse och grovt förtal…

 22. Det här var en viktig granskning utav media. PK-media kommer aldrig att sluta ljuga. Om vi låter dem gå oemotsagda så vinner de, men det gör de inte längre. De förlorar läsare och intäkter därför att folk säger ifrån och väljer sanningen. Folket väljer alternativ media istället.
  Och alternativa politiker!

 23. Föregångslandet Sverige – som givetvis inte är mer värt än något annat land. Galenskap formulerad som politik är lika med fanatism.
  Detta är ett slutstadium. Inga andra gillar fanatiker. Norge, Danmark, Finland ryser. Till slut återstår bara uppgivenhet och flykt. Och Sverige finns ej mer.

  https://youtu.be/E0f8oYwVeKo

 24. Skrämmande är ordet. Det är alldeles uppenbart att sosse maffian runt om i landet nu ser sina maktpositioner som de har tagit för givna under decennier hotade. När makthavare börjar anse att de är hotade av enskilda medborgare som utövar sin åsiktsfrihet i syfte att kritisera deras suspekta agerande då skall dessa makthavare bara bort!!! Ju fortare sossemöglet rensas ut från maktens korridorer desto bättre!!

  • Ja, det finns tusentals, kanske hundratusentals, sossar och vänsterextremister som suttit på sina stolar i åratal, med god lön och ersättning. Så när de känner att de riskerar att förlora sin köttgryta efter valet får de får panik och hittar på massa lögnaktiga historier som Sveriges gammelmedia gärna förmedlar.

 25. Vänstermaffian har filjaler överallt.
  Vi måste krossa alla maffior i sverige.
  Efter valet väntar varma fiskar.

 26. Om Egor som ensam reporter kan göra ett helt lands mediekår skitnödiga förstår man att de måste fabulera ihop historier och lögner om andra länders påverkan på valet i Sverige.
  Sanningen är tydligen den påverkan som är värst för etablissemanget och säger mer om dem än oss.

  • Vad främmande makt ägnar sig åt är nog likgiltigt i det här sammanhanget men det är direkt naivt att tro vi inte har försök till påverkan utifrån.

   Vad vi kan se tydligt i artikeln är hur media är maktens verktyg istället för granskare och det är likartat på många platser i landet och även nationellt som DN är ett exempel på. Det är i lokala förhållanden som såväl media som politiker är mest rädda att någon verkligen synar och tar upp oegentligheterna. Därför är det viktigt att alla skumraskaffärer politiker ägnar sig åt kommer till kännedom för alternativpressen och därigenom kan uppmärksammas av medborgarna

 27. Det som pågår är skrämmande och verkligen ett hot mot demokratin. Och då menar jag inte Sanningskommissionen, som agerar enligt sina demokratiska rättigheter, och egentligen också skyldigheter.

 28. https://folketsnyheter.net/2018/06/04/socialdemokrat-avgar-efter-hot-och-trakasserier-av-hennes-familj-efter-samhallsnytts-uthangning/
  Stötte för någar dagar på det här blogginlägget gällande Lottie Fallman, delades på FB av en politiskt aktiv i vänstern som samtidigt fällde följande kommentar: Wtf! Måste gå att sätta åt skitstövlarna! Inte särskilt smart kommentar av en som är politiskt aktiv i vänstern. Inte särskilt smart gjort av personen ifråga.

 29. Intellekt- och IQ svaga har i sin rädsla en fenomenal förmåga att hitta sina styrka inom diktaturens vänsterkant.

 30. Nu är det dags för stora journalistpriset till Egor Putilov, även om det är Bonniers AB som instiftat detta pris.

 31. Stefan Löfvens svar idag till Jimmie om dom 9000 afghanerna säger det mesta.
  ”Googla ordet humanism”

  Har Löfven slutat googla på Arnstad som källa?
  Han har inga svar och hänvisar till ord på google, är det inte fantastiskt vilken oduglig statsminister detta är. HUR kan man ev. rösta på detta i september?
  HJÄLP

 32. ‘S-riksdagsledamoten Sultan Kayhan och M-politikern Bo Sundin deltog i fredags i en Ramadanmiddag, arrangerad av den kontroversiella Mevlanamoskén i Rinkeby.Några meter bort satt mannen som pekas ut som ordförande för den högerextrema organisationen Grå vargarna – Yalcin Selek’
  Skriver Ex-pressen idag!

  Hoppas att ni tar upp detta här också! Löfvén och Kristersson måste svara på detta!

   • Ja tyvärr är det ju så, och de som är makttokiga väljer en yrkeskarriär som politiker, medan vanligt folk skyr politiska uppdrag i allt större utsträckning. Då spårar styrningen av landet ur till slut.

 33. Men det här är alltså okey?
  S-riksdagsledamoten Sultan Kayhan och M-politikern Bo Sundin deltog i fredags i en Ramadanmiddag, arrangerad av den kontroversiella Mevlanamoskén i Rinkeby.
  Några meter bort satt mannen som pekas ut som ordförande för den högerextrema organisationen Grå vargarna – Yalcin Selek.
  – Förfärligt och oroväckande, säger svensk-kurdiske författaren och samhällsdebattören Kurdo Baksi.
  https://www.expressen.se/nyheter/politikerna-at-middag-med-hogerextrema-gra-vargarna/

 34. Ska vi verkligen låta dessa översittare till sossar sitta kvar efter valet? Dags att ge
  dem respass ut härifrån.

 35. Vad menas? Ska vanligt folk få ha något att säga till om i en demokrati? Nej, makten och härligheten ska finnas hos dem som engagerat sig i politiken och tillhör rätt parti!
  Media ska dessutom absolut pracka ned på de vanliga medborgare som tappat förståndet och kritiserar dem som sitter vid makten! Medias uppgift är inte att syna dem som kallar sig politiker, utan människorna ska kollas upp och hängas ut om de har andra synpunkter!
  Så hade vi det i Sovjet och så har vi det i Nordkorea, så det så!

  • Journalisternas agerande spär på föraktet för denna yrkesgrupp. Förr eller senare har vi en Regering som slopar alla bidrag till journalister, vilket leder till att de journalister folk vill läsa överlever.

   Just nu verkar de klara sig bra, utan både läsare och annonsörer, precis som de politiska partierna gjort sig oberoende av medlemmar.

 36. Klart antidemokrater och dess hatsvans ska ha ett respass ut ur ex riksdsdagen!
  Frågan är bara om det inte borde vara ut ur landet.

 37. Journalister gör sig omöjliga på bred front och i olika förtryckande sammanhang. Katerina Janouch beskriver hur journalister som Orrenius och Jerlup stödjer hedersförtryck och hedersvåld.

  Priviligierade fria män som Orrenius och Jerlerup förstår inte hedersförtryck…
  Det vilar en stor skam över män som Jerlerup. Det är dessa som bidrar till att förtrycket mot flickor kvarstår, att Fadime kunde mördas.

  http://katerinamagasin.se/priviligierade-fria-man-som-orrenius-och-jerlerup-forstar-inte-hedersfortryck/

  Sossarnas och moderaternas fall i väljarsympatimätningarna är samtidigt en känga till deras propagandajournalister, som skriver med en politisk agenda för ögonen.

 38. Den bjäbbande Anne Lööf hade inga hämningar i dagens debatt. Åkesson kunde ha gett tillbaka med samma mynt, tagit upp den center nämndeman som fick sparken och annat arv hos den bruna centern, islaminfiltrerad. Statsman som Åkesson är, höll han stilen.

 39. Som gammal fd socialdemokrat kan jag bara ge ett enda råd till dem som fortfarande finns kvar i partiet. Välj en ny ledare med stark nypor som kan rensa ut att rutten rasism och nepotism över hela linjen inklusive de ledande i Söderköping.
  Fyllefesterna på Bommervik gav oss det här korrupta partiet. Nu är det eran uppgift att gripa stridsyxan och ta tillbaka partiet från EXPO, Interssistmen och Muslimska Brödraskapet!

 40. denna ursäkt att ”Jag följer bara instruktioner” likna väldigt mycket de som Hitlers bödlar sade vid Nürnberg-rättegången . . . ”Jag följde bara order” var visst en väl upprepad mening !

 41. Som vanligt, strålande arbete av Putilov och SamNytt!

  Lästips:
  På den alltid läsvärda bloggen toklandet.wordpress.com handlar det senaste inlägget om ett nytt hatdrev rullats igång av en SFI-lärare tillika representant för Lärarförbundet mot den inte helt obekanta gymnasieläraren Annelie Sjöberg.

  Inlägget är läsvärt som en parallell till ifrågavarande inlägg, då båda handlar om vänstermänniskors sjukliga lust att näthata, misstänkliggöra och hetsa mot sina politiska motståndare. Sjöberg näthatas för att i ett twitterinlägg ta ställning i ett etiskt dilemma (ett egentligen helt harmlöst inlägg).
  Där dyker batikhäxornas darling upp, sexbrottslingen Moradi, och säger att han ”hatar Sjöberg”. (Denna blogg har f ö flera inlägg om hur många vänsterkvinnor trånar efter Moradi och hånar Moradis minderåriga sexbrottsoffer).

  Inlägget är talande därför att den s a s ramar in förfallet och tonen på det politiska samtalet i Sverige: Vänstern älskar att (nät)hata. De bevakar sina meningsmotståndare och det behövs väldigt lite för att de ska börja hetsa och försöka skrämma meningsmotståndarna med att anmälas och bli av med sin anställning. Så jobbar vänsterfolk.
  Det är också talande på så sätt att SFI-läraren skriver på en usel svenska. Gå in och kolla! SÅ illa är det: inte ens SFI-lärare behärskar grunderna i svenska språket. Arma land!

 42. Folket kan aldrig vara ett hot mot demokratin. Däremot kan folket naturligtvis vara ett hot mot socialdemokratin. Och framförallt mot dess makthavare.

 43. Låt oss verka för att den tystade majoriteten besegrar den politiska ”elitens” fascister i höstens val.

 44. Hans Stigson har jag hållit högt eftersom han är en flitig ledarskribent som normalt inte drar sig för att kritisera etablissemanget ganska tydligt. Hans kritik mot detta nätverk hoppas jag är ett missförstånd (just denna ledare har jag missat). Annars får man väl revidera sin uppfattning.

 45. Socialdemokratiska partiet har nära relationer med Putin. Man har ett nära samarbete med det ryska partiet Harmoni i Lettland. Harmoni har ett samarbetsavtal med Putins parti Enade Ryssland. Så där kan man verkligen vara bekymrad för ryskt inflytande över de svenska socialdemokraterna.

 46. Sossarna är så pressade och krampaktiga inför det pågående opinionsraset och SDs enorma framgångar som bara fortsätter, att man kan förvänta sig vad som helst från deras sida.

  • Ojfan! kan man söka till sjöfertsverket? behöver pengar är en fattigpensionär
   Skoja bara det om det förstnämnda.

 47. Så agerar personer som saknar argument och har skamkänslor för att de stöder sexförbrytare, men pga stigmatisering måste hålla tyst om detta…

 48. ”hot mot demokratin”

  Vilka härskartekniker dom kör med, allting för att tysta, förminska och föraktet mot vanligt folk. De anser sig själva som goda, gudasända och därmed ”finare”.

  • Sociala medier är ju troll och jobbar åt 7-klövern på deras trollfabriker dygnet runt. De alternativa medierna är de enda med huvudet i behåll.

 49. Det är inte bara i Rosenbad som man börjat få skrämselhicka utan också
  ute i byarna där vänsterfolket visar tecken på att förlora fotfästet.
  Var det kommer att sluta är det ingen som vet, men vi kommer att kunna ana
  efter valet i höst, då vi kanske erbjuds en ny politisk karta att orientera oss i.

  • Tror man ju knappast. Sverige är alltid Sverige och dess förändringar som medför något gott är knappast att vänta sig. Inte med så pass många löss och loppor det finns idag.

 50. Är det inte det samma när man skall misstänkliggöra SD, då påstår man felaktigt att vi är anhängare av Ryssland och Putin. Inget kunde vara mera fel. SD är enbart anhängare av Sverige!

 51. Makten i ett korrumperat samhälle, står alltid sig själv närmast. Inte förvånande då att man utmålar medborgare som hotet och politikerna som offren, allt enligt skolboken.

 52. Inget nytt. Svenska marxistiska makthavare använder allt för att bibehålla sin makt liksom gjorde/gör sovjetiska, östtyska, kinesiska, kubanska etc. Det finns bara ett sätt att framkalla deras svek. Det är en sanning och ingenting mer. Sverige behöver mer o mer sådana människor som Liselotte Dalin.

  • Det finns inte många av dem med tanke på 80% väljare idag. 10% ytterligare skiter i att veta någonting och ytterligare 9% fegar mest ur.

 53. Tror den här snubben Klinga att han är Ernest Hemingway för isåfall tycker jag han ska vakna och se sig i en spegel och säga jag är inte Ernest jag är en total nolla!

 54. Bra Egor, kick ‘em where it hurts!!!! Dessa små människor är bara FEGA OCH SVERIGEHATANDE INDIVIDER!!!!!

 55. Socialdemokrater har under lång tid tillskansat sig makt genom att rida på jantelagen och genom att dela ut folks surt förvärvade skattepengar till kreti och pleti.
  Den som inte håller med en sosse eller rent av säger emot utmålas som ett hot mot världsfreden om inte rent av universums existens-i alla fall det socialdemokratiska universat.

  • Sossarna anser att Sverige = Socialdemokrati. Kritiserar du Sossarna kritiserar du även Sverige enligt denna skeva logik.

  • Det är snart slut med det, när S havererar och SD blir största parti. SD kommer även att vrida LO ur händerna på S när fler LO-medlemmar sympariserar med SD än med S.

   Löfven går till historien som den som sänkte sossarna för gott.

 56. Hotar demokratin. Vilken demokrati då? Det som 7- klövern hävdar vara en demokrati är i själva verket något som efterhand övergått till ett diktatorssystem.

  Systemet självt är nu så genomsyrat av vänsterlögner att man får vara beredd på precis vad som helst. Som tur är, är de här ruskiga partierna på dekis i varenda opinionsmätning. Rätt åt dom!

  SD 2018 !!!!

 57. METOO och människans lika värde o diverse andra floskler har gjort politiker till en överhet som inte får diskuteras inte får kritiseras. För då gapar dom ut dom här flosklerna. Man gör det i förebyggande syfte som Morgan Johansson gjorde på SVT 21 nyheterna när han såg nazister överallt. Sånt håller svenska politiker på med för att förtrycka svenskarna. Så här nära diktatur har nog aldrig Sverige varit. Som bevattningsförbudet i Södertälje det går ut på att grannarna ska ange dom som vattnar. Dom små signalerna kommer här o där om vad som väntas i framtiden om inte politikerna får som dom vill. Vi är illa ute redan nu. Gott folk röstar ni fel så är det kört.

 58. Jag är en av dem som även läser msm och gläder mig över en intervju med Hanif Bali som är öppen för samarbete mellan M och SD.
  Hanif Bali kritiserar också det politiska klimatet – och kallar det för ”Paradise Hotel”.

 59. Diktaturen och vänstern går hand i hand, alla som inte delar vänsterns åsikter påstås vara nazister eller rasister..

  Verkligheten är att vi som vill ha frihet och demokrati måste stoppa vänsterns försök till att införa diktatur i Sverige.

  Slåss och stå emot vänstern med alla tillgängliga medel..

 60. Intressant artikel.Visar tydligt den politiska inaveln i Söderköping.Norköpingstidningar ( ” nt.se”) uppvisar ett amatör mässigt förhållande till journalistik. Att betrakta en medborgelig politisk granskning och debatt som ”hot och hat” tyder på bristande insikt om hur demokrati och yttrande frihet fungerar.Visar tydligt att nuvarande maktspelare i Söderköping skall förlora sin plats vid köttgrytorna.

  • Det ser det hela ur en ekonomisk vinkel , sin egna ekonomiska vinning styr
   alltihopa.
   och nu börjar det bli tungt att gå till propagandajobbet när målen ej uppnås.
   Det gör allt de kan för att få en slev ur grytan.

   Sen vad det får för effekter för samhället spelar mindre roll då svetsarn är forward i samma lag.

  • De säger ju själva att de inte är journalister utan bara ”följer instruktioner”. Det är extremt låg nivå på skriverier i svensk media. Aldrig någon egen granskning. De t.o.m. skriver uruselt språkligt. De korrekturläser inte ens sina korkade felskrivna små alster. Ingen tänkande människa vill ju arbeta som propagandaslav, bottenskrapet är desperata och billiga att köpa.

 61. Typiskt! Så där reagerar dom när någon börjar röra om i det som är stadd i förruttnelse.

  Jordens salt är just sådana människor som har ögon att se med och öron att höra med och inte räds för den onda övermakten och dess orättfärdiga repressalier utan våga säga som det är.

  Bra jobbat Putilov! Jag står på din sida. Din saklighet och sanningslidelse kommer att bryta sönder dessa onda översittare och kasta ut dem till den eld som aldrig ska utsläckas. Där ska var gråt och tandagnisslan.

  Gud är med dig! Sanningen kommer att segra!

   • De vokabulär som jag använder för de tankar jag försöker förmedla må kanske stöta ditt kontroversioella estetiska öga i kanten men var vid gott mod, jag planerar inte att byta språkdräkt bara för att du inte behärskar mitt lands suveräniteter.

 62. Det är ingen nyhet att media har gått från att granska makten åt folket, till att granska folket å maktens vägnar. Personligen är jag helt övertygad om att media, alltså dess ägare är den riktiga makten, och politikerna deras springpojkar.

 63. Dagen ros , till en våldtäckar- jävel , från ”EN imponerande åhörare ”
  hur fan står det till ?
  det är så man SPYR ,USCH FY FAN !

 64. Mediavänstern och sossarna hoppar hage hand i hand men snart är det slut lekt. Snart börjar allvaret ingeg mer vin på Cafe opera eller Snaps. När folket går ihop och börjar bestämma ska föffädarna få betala sitt pris. Det kommer!

 65. Fan kan inte ni retuschera bort det fula jävla trynet i mitten ? Blir spyfärdig var gång jag ser den jävla våldtäktssvinet!

 66. Sossarna vill ha diktatur, har alltid velat. Synd att så få svenskar fattar detta. De till och med röstar på dem, eller har gjort.

 67. Den i mitten ser ut som han har druckit
  en liter ättika och figuren med hatten
  direkt från mupparna !!!

 68. Svensk politik har fungerat som en sockerbit för en massa halvfigurer som inte har haft något bättre för sig.

 69. Dessa rötägg är typiska för socialismen, de vill till varje pris sitta i orubbat bo, trots att de är helt inkompetenta, de är överbetalda, presterar dåligt, saknar utbildning.
  De motarbetar demokrati och det fria ordet, låt oss sparka ut dom och sedan utkräva ansvar.

 70. Tack Egor för din kämparglöd!

  Och tack Liselotte Dalén & medkämpar för ert civilkurage!
  Dina bevingade ord sammanfattar allt bakvänt i Sverige:
  ” . . frågan är vad som är det största hotet mot demokratin, kritiska medborgare eller att media hänger ut de medborgare som vågar kritisera?”

  Att Anders Bevemyr och Pia Dingsten slår fast att ”Söderköping inte behöver någon SANNINGskommission” avslöjar och sammanfattar det osunda politiska klimatet och bristen på demokrati som ni får kämpa mot i ert Söderköping!
  ”Sanning” är uppenbarligen inget s-politikerna har något till övers för . . .

 71. När Facebook kom så tog jag mig tid och läsa genom deras ”kontrakt,avtal” tog flera timmar. De mesta va så suspekt författad så man måste vara en proffesor i juridik eller så, min misstanke vart ju välgrundad därför har jag alldrig gått med i crapet.

  • Gör som många andra – skaffa en fejkprofil.
   Fel men med ett normalt namn, fel ort fel men trolig bakgrund…

   • Hur gör man det? Är inte med i några sociala medier överhuvud taget, anser mig inte ha tid med sånt, har sett i bekantskaps kretsen hur vissa är fast i olika
    liknande och så är deras uppmärksamhet runtomkring nästan noll.
    Deras ögon fastklistrade på mobil/surfplatta för jämnan så de varken ser eller hör vad som händer runtomkring.
    Verkar nästan vara värre beroende framkallande än nån knark.

 72. Sanningen är förstås att lokala S-politiker i Söderköping liksom journalister på Norrköpings Tidningar är ett hot mot demokratin. Det behövs en Sanningskommission inte bara i Söderköping utan i hela Sverige som granskar globalisttrollen i S, MP, V, M, L, C och KD som har förstört Sverige i grunden.

 73. Under årtionden har sossarna kunnat srida vilken skit som helst, förtrycka o förtala dom som inte håller med. Nu är dom desperata när fri media finns, och desperata människor blir bara mer våldsamma i sin framtoning…
  Dom visar sitt rätta ansikte gång på gång och vi bevisar det gång på gång….Karma!

 74. Snälla byt ut bilderna snarast fan blir spyfärdig bara jag ser iallafall denna där perversa jäveln i mitten!

 75. Ta bort allt press-stöd! Lika villkor för alla! Samnytt med fler alternativ medier kämpar i uppförsbacke medan vänster-trollen lever på bidrag. Vänta bara … Stora kvasten gör sig redo …

 76. Kjære kamerater. Det svenske folk må snart skjønne at alt som gjøres av lovlige og ulovlige innvandrere er greit.
  Vi må særlig inkludere alle med gammeldags Muhammedanske tradisjoner, selv om dette ikke er akseptert i andre muslimske land.
  Det blir ikke drept så mange mennesker at det er et problem for den hvite befolkningen.
  Litt voldtekt daglig må vi akseptere da halvnakne jenter er svært fristende. Husk at det er en grunn til tradisjon med tildekking. Det er tross alt snakk om ærefulle mennesker.
  Steinkasting for å holde unna annerledes tenkende er også en tradisjon som må ønskes velkommen. Noen prøver tross alt å integrere seg aktivt inn i samfummet.
  Hjerte hjerte, Rose rose. Koz og klemz.
  Hilsen sosialist.

 77. Först kan vi nog konstatera att det gamla påståendet om att ”makt korrumperar” fortfarande står sig.
  Vid maktinnehav under längre tid gör det det definitivt.
  Några här kanske minns Marita Ulvskogs yttrande ”det kändes nästan som en statskupp!” när (s) förlorade makten 1976.
  Att (s) fortfarande ser sig själva som det enda parti som är berättigat att styra Sverige är tyvärr ett faktum, annars skulle man inte handla som man gör.
  Politikerna i Söderköping står fortfarande kvar i den unkna atmosfär som ett mångårigt maktinnehav innebär, dvs man känner sig hotad av alla som har en annan åsikt. (läs:”fel” åsikt)
  Värre är ju att media bytt sida, man ha blivit en Maktens rövslickare istället för Folkets försvarare MOT Makten!!
  Vad tror man sig vinna på det?
  All heder åt dessa personer som trots personliga påhopp står på sig mot dessa små misslyckade politiker som inte tycks tåla kritik!.

 78. Svenska 7-klöver politiker är störträdda för allt som stavas SD, och ännu räddare att förlora makten. Media har tappat allt som stavas pålitlighet och kritiskt tänkande. Troligen har S-politiker lovat tidningen höjt presstöd om de ser till att S vinner valet, medan tidningen tror att om SD vinner förlorar de sitt presstöd. Valet den 9 september kommer bli det mest spännande jag varit med om. Vad jag ska rösta på? SD så klart. Första gången faktiskt, men alla andra partier är antingen fel eller för unga. Så det finns bara ett alternativ.

 79. Vilket driv denne Egor har för avslöja politisk maktkorrption! Månadssponsrar med glädje Samhällsnytt..
  Gör så, alla läsare!!!

 80. Om du frågar en sosse vad demokratik betyder för honom/henne/hen är svaret oftas ”när vi får bestämma” inlindat i någon grumlig fras.

  • Kan han bara få in snoppen i byxorna blir all bra haha! Tydligen gillar sossarna sexförbrytare, men det var inget nytt – bara dom inte är svenskar, då ska dumstolen portionera ut en påföljd!

 81. Rysslands paranoida, herre Jesus skapare! Dom kör verkligen hårt på att Ryssland är vårt största hot medans de försöker smyga massinvandring och mångkultur under mattan.

 82. Att vid kritik bli utpekad som ett hot mot demokratin, visar på en osedvanligt stor nervositet i det politiska PK- lägret.
  I själva verket är det ju så, att den röda demokratin, här representerade av 7- klövern, är ett hot mot den lilla obstinata människan på gräsrotsnivå. Hon som för fram det sunda förnuftet som totalt saknas i dagens politik.
  Hela invandringsindustrin av i dag, är en politik fylld av osmakliga idiotismer.

LÄMNA ETT SVAR