skog

Foto: Holger Ellgaard.

Inrikes

Kroppsdelar tillhörande människa upphittade i skogen utanför Laholm

Publicerad 1/30/2020
Annons

På lördagskvällen larmade en privatperson polisen efter att ha hittat kroppsdelar tillhörande en människa i skogen utanför Laholm.

En polispatrull ryckte ut till skogen i Hällede, söder om Våxtorp, där personen som larmade angav sig ha gjort likfyndet. När polisen kom till platsen kunde de bekräfta att kroppsdelarna härrör från en människa. Det rapporterar SVT. Ett område runt fyndplatsen spärrades av.

– Vi satte dit bevakning för att påbörja en teknisk undersökning på platsen när det var dagsljus, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på grova brott.

Den tekniska undersökningen fortsatte under måndagen och likhundar har sökt efter fler kroppsdelar i det aktuella området.

– I nuläget tänker jag inte kommentera vad det är för typ av fynd vi gjort eller vilka kroppsdelar det rör sig om.

Polisen misstänker mord

Fyndplatsen är fortfarande avspärrad och de upphittade kroppsdelarna har skickats till Rättsmedicinalverket för analys.

Lars-Gunnar Perlinger uppger att polisens prioritet är att identifiera vem den döde personen är. Han berättar också att de misstänker mord.

– Det är hur kroppsdelarna ser ut som gör att det finns skäl att misstänka att personen utsatts för något.

I november 2019 skedde ett liknande fall i Kungsbacka. Då hittade man skelettdelar från en människa i terrängen. Polisen uppger att de inte misstänker något samband – men att identifieringsprocessen av offret kan bli lättare med ett tidigare fall att utgå från.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
844Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons