flicka barn lekplats gunga
Inrikes

Krossat glas utplacerat på lekplats – 3-årig flicka skadad

Publicerad 7/20/2020
Annons

Utplacerat krossat glas har varit ett återkommande problem sedan slutet av förra året i Malmö. Nu har en 3-årig flicka som trampade på glaset som någon gömt i sanden i Beijers park skadat sig.

Senast i april skrev Samhällsnytt om problematiken.

– Det är absolut någon som placerar ut det, sa Björn Engkvist, sektionschef för markskötsel i Södra Innerstaden, då.

Det var vid 18-tiden i fredags kväll som flickan skadade sig på ena foten. Enligt Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling har man i anmälan, som rubriceras som vållande till kroppsskada, uppgett att någon aktivt placerat ut glaset på det här sättet för att någon ska kunna skada sig.

Hundratusentals kronor

Efter att sabotaget blivit mer förekommande började Malmö stad att dagligen rondera lekplatserna för att försäkra att inga barn riskerar skada sig. Påträffas något silas sanden, eller byts ut helt, till en kostnad av hundratusentals kronor.

Under sommaren har man haft tre tillbud men ingen misstänkt gärningsman har gripits.

– Vi vet att vi haft någon eller några som ägnat sig åt det här senaste halvåret, som systematiskt försökt skada barn på det här sättet. Känner man sig nöjd och stolt nu när man lyckats skada en treårig flicka? säger Nils Norling.

– Jag kan inte för mitt liv förstå nöjet med det här. Det har bara varit en tidsfråga tills någon skulle fara illa.

Ingen förundersökning

Trots anmälan har man inte inlett någon förundersökning då det inte finns tillräckligt att gå på.

Uppspända vajrar har blivit ett annat återkommande inslag över landet. På fredagen upptäcktes även ett sådant uppspänt mellan två stolpar på en meters höjd över körbanorna på Föreningsgatan. Ingen ska dock ha skadats.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons