utbrand-bil-kvinna-atalad

Fordonet där kroppen påträffades. Bild: Polisen.

Inrikes

Kvinna åtalas för mord – offrets kropp hittades i utbränd bil

Publicerad 4/29/2020
Annons

En 44-årig kvinna åtalas vid Eskilstuna tingsrätt misstänkt för att ha mördat en man i 50-årsåldern och sedan fört bort och eldat upp kroppen genom att anlägga en bilbrand. Åtalet innefattar även grovt bedrägeri sedan kvinnan länsat mannens bankkonton på närmare en halv miljon kronor.

Kvinnan, som har svenskklingande för- och efternamn, är egentligen hemmahörande i Kolbäck i Hallstahammars kommun i Västmanland men hyrde vid tidpunkten för de misstänkta brotten en fastighet i Eskilstuna. Även den döde mannen var skriven i Hallstahammar men befann sig i Eskilstuna tillsammans med kvinnan som han hade en relation med.

Kvinnan har suttit häktad sedan i slutet av december 2018 då den döde mannens kvarlevor påträffades i en utbränd bil i området Hedlandet. Det framgår inte varför utredningen tagit så lång tid och att åtal väcks först nu.

Efter mordet ska kvinnan enligt åtalet ha försökt undanröja bevisen genom att i bil transportera den döda kroppen till en avlägsen plats och där sätta eld på fordonet. För detta åtalas hon för brott mot griftefriden.

Den 44-åriga kvinnan åtalas dessutom för grovt bedrägeri. Detta efter att ha stulit sammanlagt närmare en halv miljon kronor från mannens privata bankkonto och företagskonto. Stölden av pengarna ska ha ägt rum innan mordet.

Motivet till mordet är inte klarlagt då kvinnan nekar till brott och i övrigt har tigit sig igenom de förhör som hållits med henne. Hon är tidigare dömd för brott av lindrigare art.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons