På fredagskvällen föll en kvinna från en lägenhet i Helsingborg. En man kunde gripas och är nu anhållen misstänkt för mordförsök.

Det var omkring klockan 20 på kvällen som polis och ambulans åkte till stadsdelen Olympia i Helsingborg. En kvinna hade fallit från andra våningen i ett flervåningshus och fick föras akut till sjukhus med ambulans.

En man greps för mordförsök och anhölls senare efter beslut av åklagare.

– Det är uppgifterna på platsen och omständigheterna som gör att vi misstänker att ett brott kan ligga bakom, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till Aftonbladet.

Enligt Olsson vårdas kvinnan fortfarande på sjukhus. Hur pass allvarliga skador hon har är för tillfället oklart.

LÄS ÄVEN: Kriminell invandrare häktad misstänkt för balkongmord

”Det finns inget mer att säga om det”

Platsen spärrades av för kriminalteknisk undersökning och polisen knackade dörr i området i jakt på vittnesmål. Men i övrigt är polisen förtegen.

– Det finns inget mer att säga eller berätta om det utan jag hänvisar till att det råder förundersökningsekretess, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen region Syd, till SVT.

Polisen vill varken säga något om åldern på offret och den misstänkta förövaren eller deras relation till varandra.

Detta är andra gången en kvinna ”faller” från ett flervåningshus i januari. Att knuffa ut en kvinna från en balkong är en vanligt förekommande metod för hedersmord.

LÄS ÄVEN: Misstänkt balkongmord på kvinna i Göteborg