Genrebild. Faskimil Facebook

Kvinna glömdes bort i sin avföring och urin på äldreboende

1.2K Shares

En kvinnlig vårdtagare vid ett äldreboende i Skåne fick varken morgonhygien eller frukost. Trots att en sjuksköterska meddelade personalen visade det sig att ingen hjälpte kvinnan. Flera timmar senare låg hon kvar i sin säng med urin och avföring.

LÄS ÄVEN: Äldreboende glömde klienter i avföring och spyor – inför checklistor för att komma ihåg

Det var i samband med att en extern sjuksköterska gjorde ett besök vid ett äldreboende i Hässleholms kommun i juli för att ta bort stygn som hon påträffade kvinnan bortglömd, rapporterar Lokaltidningen.

Sjuksköterskan meddelade personalen och lämnade sedan äldreboendet. Tre och en halv timme senare gjorde sjuksköterskan ett nytt besök vid boendet för att fullfölja sin uppgift med att avlägsna stygnen.

Då låg kvinnan fortfarande kvar i sängen. Kvinnan berättade för sjuksköterskan att hon kände sig genomblöt. Det visade sig att hon varit sängliggande i sin urin och avföring under hela förmiddagen.

LÄS ÄVEN: Asylsökaren Nawras förnedrade kvinnor på äldreboende – filmade allt

1.2K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.