sexutpressarkvinna-feature

Kvinnans profil på Scandal beauties. Foto: Privat/Polisen

Inrikes

Kvinna hotade falskanmäla för våldtäkt – kom över 1,5 miljoner

Publicerad 4/4/2023
Annons

En 31-årig kvinna i Rimbo i Norrtälje kommun har dömts till två års fängelse för grovt bedrägeri och flera fall av utpressning sedan hon genom hot och vilseledande lurat till sig närmare 1,5 miljon kronor från olika män. Det har Norrtälje tingsrätt beslutat.

Kvinnan, som varit aktiv på sajter som Scandal beauties och Nordic finest, har enligt domen haft kontakt med fem olika män som hon lurat eller utpressat på stora summor pengar.

Hotad av Hells Angels

En av männen i 40-årsåldern har vilseletts att tro att han och kvinnan varit ett par. Hon har påstått sig ha ekonomiska problem och vara utsatt för hot från Hells Angels som berott på obetalda skulder.

På så sätt har mannen betalat mer och mer pengar till kvinnan för att hjälpa henne betala skulderna. Hoten har även utvidgats till att gälla mannen och hans barn. Totalt rör det sig om 1,3 miljoner som mannen fört över till vad han trott varit hans livs kärlek.

Kvinnan har erkänt bedrägeriet mot mannen, och förklarat det med att hon är spelberoende.

Hotade falskanmäla

De övriga fyra männen har kvinnan istället utpressat genom att hota med att falskanmäla dem för sexbrott, om de inte betalar henne.

Den vältatuerade kvinnan hotade bland annat männen med falskanmälningar för våldtäkt. Faksimil

Dels har hon hotat sprida ut att de är män som köper sex, både för polisen och deras närstående. En av männen har hon även hotat falskanmäla för våldtäkt om han inte betalar. På så sätt har hon kommit över ytterligare omkring 200 000 kronor.

Kvinnan har förnekat utpressningen mot de fyra männen, och hävdar att pengarna istället varit betalningar för lättklädda bilder och andra sexuella tjänster hon erbjudit via internet.

Döms till fängelse

Nu har den kvinnliga bedragaren dömts till två års fängelse för grovt bedrägeri och fyra fall av utpressning. Hon döms även att betala tillbaka de pengar hon lurat av eller hotat sig till från de fem männen.

Kvinnans sambo döms samtidigt till villkorlig dom och 60 dagsböter à 250 kronor för penningstvätt då han upplåtit sitt bankkonto åt kvinnans kriminella verksamhet.

– Jag var korkad och naiv, säger sambon i förhör.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
769”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons