En kvinna jagas för ett knivdåd i Tantolunden på Södermalm i Stockholm igår kväll. Det berättar Stockholmspolisens presstalesman Ola Österling för Samnytt.

Tjugo i åtta igår kväll larmades polis till Tantolunden på Södermalm sedan en man blivit skuren i magen med ett vasst föremål. Den knivskurne mannen fördes till sjukhus med ambulans.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersdökning och polisen satte bland annat in helikopter i jakten på gärningsmannen. Hittills har ingen gripits eller pekats ut som misstänkt för dådet, som rubriceras som mordförsök.

– Ingen är misstänkt, däremot har jag pratat med utredningsmannen och han har meddelat mig att det enligt utredningsmaterialet är en kvinna vi behöver söka, så det gör vi, berättar polisens presstalesman Ola Österling för Samnytt.

Flera personer blev vittnen till knivdådet.

– Det är bland annat i vittnesförhör vi fått veta att vi ska söka en kvinna, förklarar Österling.

Tillståndet för den knivskurne mannen är oklart. Enligt uppgift till Samnytt knyts knivskärningen till ”interna konflikter mellan afrikaner” som brukar vistas i den delen av Tantolunden som är avspärrad av polisen.