Uppsala

T.v. Uppsala. T.h. Genrebild gäng. Foto: Tusse/Faksimil Facebook

Inrikes

Kvinna lurade ut man på dejt – rånmisshandlades av maskerade personer

Publicerad 4/29/2020
Annons

En man lurades ut på dejt i Uppsala natten mot onsdagen. När han mötte upp kvinnan dök även två maskerade personer upp och gick till attack. Mannen misshandlades och fick sina värdesaker stulna.

I mitten av april uppmärksammade Samhällsnytt hur ett gäng i Södermanland sysselsatt sig med att lura ut män på påstådda dejter som visade sig vara fällor där de misshandlades och pressades på pengar. I vissa fall fördes offren även till sitt eget hem där de hölls fångna samtidigt som gänget stal värdesaker.

LÄS ÄVEN: Gäng lurade ut män på dejter – kidnappade och pressade dem på pengar

Nu har fenomenet återigen inträffat men i den tidigare lugna universitetsstaden Uppsala som enligt Kenneth Ågren, chef för polisens avdelning för grova brott, kommit ifatt och passerat Malmö som den farligaste staden i landet.

Det var omkring klockan 00.40 som brottsoffret i 30-årsåldern hade bestämt träff med en kvinna i stadsdelen Rosendal.

Kvinnan användes som bete

Mannen hade fått kontakt med kvinnan genom en dejtingapplikation och hon mötte honom på platsen. Men efter en kort promenad dyker plötsligt två maskerade personer upp och börjar misshandla honom. Enligt Daniel Wikdahl som är presstalesman i polisregion Mitt har gärningspersonerna tillgripit mannens värdesaker i form av en plånbok och ett halsband.

LÄS ÄVEN: Uppsala passerar Malmö som farligaste stad

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons