Under påskaftonens förmiddag påträffades en kvinna med livshotande skador i en lägenhet i det problemtyngda området Flemingsberg i Huddinge. En medelålders man greps i samma lägenhet.

Enligt polisens händelsenotis inkom larmet strax innan klockan 10. På plats anträffades en svårt skadad kvinna i en lägenhet och en man kunde gripas på platsen.

Strax efter lunch på lördagseftermiddagen meddelade polisen att kvinnan avlidit till följd av sina skador. Den gripne mannen är nu misstänks för mord och har förts till polisstation.

LÄS ÄVEN: Antalet personer som döms att avtjäna straff utanför fängelse ökar

Polisen söker vittnen

– Hon konstaterades avliden på plats i lägenheten och vi har underrättat anhöriga om dödsfallet, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen till SVT.

Lägenheten är avspärrad för brottsplatsundersökning. Ett flertal polispatruller har hållit förhör med de vittnen som har gjort iakttagelser på plats men polisen söker även fler vittnesmål.

– Vi bedömer att något av föremålen vi har tagit i beslag är det tillhygge som mannen har använt. Vi kan konstatera att det är ett stickande föremål, säger Österling till Aftonbladet.

Den gripne mannen ska ha haft någon form av relation till den avlidne kvinnan.

– Det var personer i lägenheten som slog larm, men också personer utanför lägenheten som observerade vad som hände, säger Österling.