hemmakvall karlskrona

Här utanför butiken blev kvinnan och dottern trakasserade. Foto: Google

Inrikes

Kvinna och sjuårig dotter trakasserades av 30 män: ”De kallade mig jävla svenne”

Publicerad 12/19/2019
Annons

När en kvinna och hennes dotter passerade videobutiken Hemmakväll i centrala Karlskrona blev de utsatta för trakasserier av cirka 30 killar. Personal i butiken uppger att ett stort gäng samlas i och utanför butiken dagligen – och snattar.

Kvinnan och hennes dotter stod utanför Hemmakväll vid Hoglands park och väntade på att bli upphämtade för att åka hem.

Den 7-åriga flickan ville att mamman skulle fotografera henne, varpå hon knäppte en bild på dottern med sin mobiltelefon. Då kom plötsligt 25-30 killar fram till dem och frågade om hon hade filmat eller fotograferat dem.

– En kille kommer fram till mig jättenära och frågar om jag tyckte att han var kriminell. Nej, svarade jag, jag vet inte ens vem du är. Då kallar de mig jävla svenne, berättar kvinnan för Sveriges Radio.

Problem med gänget sedan tidigare

Sebastian, en man som jobbar på Hemmakväll, berättar att ett stort gäng samlas dagligen i och utanför butiken.

– Vi är utsatta för en hel del snatterier. Det kan jag inte sitta och ljuga. om, säger Sebastian.

Han menar att det är så många fall av snatteri att personalen inte hinner anmäla allting. Kvinnan med dottern har inte heller polisanmält trakasserierna som de råkade ut för.

Polisen uppmanar att anmäla brotten

Kommunpolis Alexander Vujovic vädjar dock till alla som drabbas av brott i och runt Hoglands park i Karlskrona att göra en polisanmälan. Detta för att kunna motivera fler resurser och åtgärder som kameraövervakning, trygghetsvandringar och ökad närvaro av ordningsvakter och polis.

– Men då krävs det som sagt att vi får in inrapporteringar så vi kan se att det är motiverat att vi lägger de resurserna och tiden på platsen, säger Alexander Vujovic.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons