På torsdagseftermiddagen misshandlades och våldtogs en kvinna utomhus i Eskilstuna. Enligt polisen rör det sig om två gärningsmän.

Vid kl 16.15 på torsdagen larmades polis till en plats i närheten av Fröslunda idrottsplats i Eskilstuna där en man hade mött en kvinna i 50-årsåldern som var i behov av hjälp.

LÄS ÄVEN: Jaser våldtog tonårsflicka tills underlivet sprack

Efter att polisen talat med kvinnan framkom att hon ska ha blivit slagen och utsatt för en våldtäkt utomhus. Kvinnan fördes sedan till sjukhus för vård.

– Som jag uppfattar det var hon på väg för att ta bussen och ska då ha blivit uppsläpad därifrån till ett buskage, säger Elenore Ingårda, gruppchef för grova brott i Eskilstuna, till statstelevisionen.

Platsen spärrades av för en brottsplatsundersökning vilken genomfördes under kvällen. Enligt förundersökningsledare Thomas Tellebro ska polisen inte ha gjort några fynd på platsen. Ingen person har ännu gripits.

Inga detaljer

Polisen uppger att man är mycket angelägna om att komma i kontakt med personer som har rört sig vid platsen vid tillfället och eventuellt kan ha uppgifter att lämna som kan sättas i samband med brottet.

LÄS ÄVEN: Tonårspojke gruppvåldtagen av barngäng med vapen

Med anledning av den pågående utredningen och med hänsyn till den drabbade kvinnan väljer polisen inte att gå ut med några detaljer i nuläget.