Foto: Sophia Ahlins Facebook

Kvinna ryter till mot invandrare efter överfall med krossade kindben och käke mot hennes man: ”Han kämpar för mångfald i sin vardag”

609 Shares

Igår skrev Samhällsnytt om den grova misshandeln av en far i Karlskrona. Det var ett gäng ”ungdomar” som i söndags kväll gav sig på fadern samt hans två barn när de var på väg från Långö strand i Karlskrona. Nu skriver hustrun ett känslosamt inlägg på Facebook om misshandeln.

Pappan fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha fått skador i ansiktet medan sönerna klarade sig lindrigare undan. Polis och media har varit förtegna om gärningspersonerna i vad man beskriver som ”ett gäng” – deras antal, signalement och etniska profil.

Hustrun till mannen är dock tydligare. I ett inlägg på Facebook skriver hon:

Jag vill egentligen inte skriva för det gör så jävla ont. Men jag skriver för att jag vill att du som gjorde det här ska se. Jag vill att du och ditt gäng ska se vilken smärta du orsakat min man och hela vår familj när du brutalt och oprovocerat slog ner honom inför hans barn, en söndagkväll på väg från Långö strand i Karlskrona. Barn som fick se sin pappa falla till marken och åka iväg med ambulans.

Det visar sig även att gänget verkar vara av utländsk härkomst då de kallade fadern för ”svennejävel” – en man som till synes dessutom ”brinner för mångfald”:

Jag vill hata dig, så mycket. Jag vill hata dig för smärtan jag ser i min mans ögon. Jag vill hata dig för smärtan jag ser hos barnen. Jag vill hata dig för att den man du kallar svennejävel och ger dig på är en man som brinner och kämpar för mångfald i sin vardag. Att just du ska ha lika rättigheter som alla andra.

Hustrun fortsätter:

Du förtjänar ingenting annat än att spärras in och inte släppas ut förrän du förstår att ditt och dina kompisars våld inte hör hemma i ett öppet samhälle. Aldrig! Jag hoppas innerligt att polisen aldrig ger upp sökandet efter dig.

Om någon av våra läsare har sett eller hört något om händelsen – kontakta polisen på 114 14.

Läs även Samhällsnytts artikel från igår: Far och söner misshandlades av ”gäng” på badplats

Uppdatering: Enligt SVT är den misshandlade Mattias Liedholm – skolledare och moderat kommunpolitiker. Hans söner med flickvänner var på väg från platsen när invandrargänget dök upp. Invandrarna hade blockerat sönernas bil. Liedholm var snabbt på plats efter att hans söner bett honom om hjälp.

Liedholm skriver att han först gick runt och filmade alla och deras fordon och ska sedan ha sagt till invandrargänget att åka därifrån. Då fick han ett kraftigt slag i huvudet. Han föll till marken och kunde då inte längre prata utan endast göra tecken med tummen.

Skadorna blev så allvarliga att han skickats till Lunds universitetssjukhus. Hela käken krossades, en del av ögonbenet och hela kindbenet.

609 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.