traktor åker bonde

Foto: Ermell, CC BY-SA 4.0

Inrikes

Kvinna släpades efter traktor – två män häktade för mordförsök

Publicerad 1/3/2023
Annons

Tidigt på torsdagsmorgonen förra veckan påträffades en svårt skadad kvinna utanför handelsområdet Toftanäs i Malmö. Först uppfattades situationen som ett sjukdomsfall – men nu utreds det hela som ett mordförsök.

Kvinnan, som omkring klockan 06 på morgonen hittades nedkyld och svårt skadad, fick föras till sjukhus med ambulans. Enligt obekräftade uppgifter var skadorna livshotande.

– Samtidigt greps två män på platsen, uppger Calle Persson, presskommunikatör vid polisen region syd, till Expressen.

Till en början arbetade polisen utifrån hypotesen att kvinnan hade somnat utomhus, eftersom både hon och de två männen var kraftigt påverkade.

Häktades för mordförsök

Men de två svenska männen, 52 respektive 56 år gamla, är nu häktade. De misstänks på sannolika skäl för mordförsök då de ska ha bundit fast kvinnan bakom en traktor och släpat henne runt på en gårdsplan.

56-åringen har erkänt grov misshandel inför häktningsdomare och har även gått med på att sitta häktad. 52-åringen nekade emellertid till anklagelserna. Åtal ska väckas senast den 13 januari.

Den 52-årige mannen har tidigare åtalats för försök till grov misshandel – men friats. 56-åringen är dömd för rattfylleri och olovlig körning.

Kvinnan kommer enligt uppgift till Sydsvenskan överleva trots de skador hon åsamkats.

LÄS ÄVEN: Alexandra och Maja, 18, förnedringsrånade 16-årig pojke

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1058Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons