Vid 12:30 tiden kom larm till polisen i Enköping och ett våldsbrott på ett vårdboende på orten. På plats anträffade polispatrullen en ung kvinnlig anställd som bragts om livet. En man i 20-årsåldern som är intagen på boendet greps som den trolige gärningspersonen till mordet.

Ambulans skickades till platsen men kvinnans liv stod inte att rädda. Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning.

Polisen är förtegen om vilket boende det rör sig om men uppger att det är ett så kallat LSS-gruppboende. Det ska också vara ett nyöppnat boende.

Det framgår inte på vilket sätt den anställda kvinnan bragts om livet. Inga uppgifter har offentliggjorts om den misstänkte gripne mördarens bakgrund. Polisen är säkra på att rätt person är gripen och bedömer att vederbörande kommer att anhållas av åklagare för mordet.

Grannar i området säger till media att man protesterade mot bygget men inte fick något gehör för sina synpunkter. Man upplever sig nu ha fått en bekräftelse på sina farhågor och att tryggheten i området har försämrats.