marianne-nordin-mopedister
Inrikes

Kvinnlig politiker sparkades ned av migranter – ”Jävla SD-hora du ska dö!”

Publicerad 9/18/2020
Annons

I förra veckan utsattes lokalpolitikern Marianne Nordin, bosatt och verksam i Fagersta, för en grov misshandel. Det står nu klart att det är fråga om ett hatbrott där motivet var Mariannes politiska engagemang i Sverigedemokraterna. Det rapporterar Fagersta Nyheter.

Det var när Marianne Nordin var ute på en kvällspromenad på Uddnäsvägen i närheten av Fagersta centrum som två ynglingar på moped körde upp bakom och överföll henne. Den ene ynglingen gav Marianne en hård spark i magen så att hon föll ihop på marken.

Hon berättar att det gjorde fruktansvärt ont och att hon nu en vecka senare fortfarande har smärtor. Hon åsamkandes även skador på ena armen.

Att motivet var Mariannes politiska engagemang i Sverigedemokraterna står klart utifrån vad en av gärningsmännen sa i samband med överfallet.

– Killen som satt bakpå sa: ”Jävla SD-hora du ska dö”, berättar Marianne för Fagersta Nyheter.

Marianne, som arbetar som lärare i svenska för nyanlända, kände igen gärningsmännen och har identifierat dem som två unga män från Afghanistan.

– Jag känner igen varifrån de kommer efter alla år som lärare. Det har jag meddelat polisen som tar detta på stort allvar.

Marianne flyttade till Fagersta från Stockholm för tre år sedan i hopp om att det skulle vara en tryggare plats att bo på. Men efter överfallet har hon förstått att så inte är fallet och måste inse att det som tidigare var problem kopplade till storstädernas förorter nu också blivit verklighet i lilla Fagersta.

– Men man måste kunna gå ut på en promenad i Fagersta utan att riskera att bli överfallen. Jag har gått där många gånger förut men den här gången hade jag inte min hyresvärds hund med mig eftersom de är i Norrland på älgjakt. Det var hemskt obehagligt men jag tänker inte låta mig skrämmas.

Marianne tror att det var luvtröjan hon bar med Sverigedemokraternas emblem i tryck som föranledde de afghanska ynglingarna att attackera henne.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
582Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons