Skicka svensk trupp till Ukraina. Det föreslår Simona Mohamsson, kandidat för Liberalerna i valet till EU-parlamentet.
– Det är dags att vi demokratier agerar som hjältar, säger hon.

Tycker du att Sverige borde ”göra allt” i kriget mot Ryssland och skicka svenska soldater för att slåss i Ukraina? Då bör du kanske överväga en röst på Liberalerna i EU-valet, och kryssa Simona Mohamsson.

LÄS ÄVEN: Sju procent av ukrainarna beredda försvara landet med vapen

Mohamsson vill nämligen att Sverige ska gå ”all in”, och se till att EU har ”boots on the ground” i kriget. Det säger hon i en intervju med Svenska dagbladet.

Befinner oss redan i krig

Till att börja med vill Simona Mohamsson skicka EU-soldater till västra Ukraina. Hon anser att de ska fungera som ”avskräckning” och ”avlastning” för de ukrainska trupperna. Men hon utesluter inte att sätta in svenska soldater i striderna mot Ryssland.

LÄS ÄVEN: EU-länder beredda deportera ukrainska män till Ukraina

Den liberale EU-kandidaten, som har libanesisk invandrarbakgrund, anser nämligen att Sverige redan befinner sig i krig ”även om det inte är på vår mark”.

Hon påpekar att vare sig hon eller Liberalerna anser att det ska finnas någon ”övre gräns” för det svenska stödet till Ukraina, något som till exempel SD-ledaren Jimmie Åkesson efterlyst, och att det i förlängningen betyder att även svenskar skickas till ”köttkvarnen”.

– Det är dags att vi demokratier agerar som hjältar, säger Simona Mohamsson till Svenska dagbladet.

LÄS OCKSÅ: L-politiker: ”Krossa Rysslands vapenmakt” för att undvika världskrig