Ett sjukhus i Västerbotten missade en inlagd patients benbrott i över en vecka. Anledningen var att ansvarig läkare ”inte noterade” vad som stod i svaret av en undersökning.

Det framgår av en anmälan enligt lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att en patient som varit med om en fallolycka och anlände akut till sjukhuset röntgades, rapporterar SVT.

LÄS ÄVEN: Läkare nonchalerade och skickade hem äldre dement med benbrott – tvingades amputera

I samband med en röntgenundersökningen konstaterades det att höger ben var brutet. Vårdpersonalen utförde även en skiktröntgen som visade att vänster ben och höger fot hade frakturer. Men dessa uppgifter slarvades bort av läkarna i och med ett skiftbyte och den avlösande läkaren läste aldrig svaret av undersökningen.

– Det var en läkare som skrev en remiss och sedan gick hem, den som sedan tog emot patienten noterade inte vad som stod i svaret av undersökningen, säger chefsläkare Sofie Jacobsson vid Region Västerbotten.

Patienten förmedlade ingen smärta

Enligt Region Västerbotten är en orsak till att det dröjde hela åtta dagar för läkarna att uppmärksamma de resterande frakturerna att patienten själv inte förmedlade någon smärta.

LÄS ÄVEN: Multisjuk 82-åring tvingades gå med avsliten hälsena i två månader