presstraff-feature

Foto: SVT

Inrikes

Lärare mördade i skoldåd i Malmö

Publicerad 3/22/2022
Annons

De två kvinnor i 50-årsåldern som igår mördades i ett dåd på Malmö latinskola var lärare. Det berättar Malmös gymnasiechef Anneli Schwartz.

Chefen för Polisområde Malmö Petra Stenkula och kommunens gymnasiechef Anneli Schwartz höll vid halv tio-tiden på tisdagen en gemensam pressträff med anledning av gårdagens morddrama på Malmö latinskola.

Stenkula berättar vid pressträffen att larmet från skolan kommer in till polisen klockan 17:12 på måndagseftermiddagen. Väl framme på skolan får poliserna veta att händelsen ska ha inträffat på tredje våningen.

– Där anträffar man ganska snabbt först en skadad person, gäringspersonen, och ytterligare en svårt skadad person, säger hon.

Offren var lärare

De båda skadade personerna är två kvinnor i 50-årsåldern. Båda förs med ambulans till sjukhus, men avlider av sina skador.

– De var två stycken medarbetare och lärare, berättar Anneli Schwartz.

De båda kvinnorna arbetade på Malmö latinskola. Enigt medieuppgifter gick gärningsmannen till attack mot dem beväpnad med yxa och kniv, och ringde därefter själv till polisen.

Gärningsmannen är elev

Den misstänkte gärningspersonen greps av polis och anhölls under måndagskvällen av åklagare. Han är en 18-årig elev på skolan, bosatt i Trelleborg, som inte är dömd för tidigare brottslighet.

– Han är inte känd via vare sig misstankeregister eller belastningsregister, upplyser Petra Stenkula.

Det är i nuläget oklart om det finns något motiv till dubbelmordet. Det förekom ingen känd hotbild mot skolan innan dådet.

LÄS MER: Elev med yxa och kniv mördade skolpersonal

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
829Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons