Efter våldtäkten och mordförsöket på en nioårig flicka vid Morö backe skola i Skellefteå har en lärare på skolan gått ut i sociala medier och ventilerat att hon inte längre står ut med ”rasismen och jakten på på den misstänkte killen”. Läraren rasar över hatet hon ser och upplever vilket ”skrämmer skiten” ur henne.

Det var under torsdagseftermiddagen förra veckan som en nioårig flicka påträffades medvetslös efter att ha utsatts för en våldtäkt och ett mordförsök i ett skogsparti vid skolan. Kammaråklagare Andreas Nyberg har meddelat att överfallet utreds som grov våldtäkt och mordförsök.

LÄS ÄVEN: Fick permanent uppehållstillstånd en vecka innan brutala mordförsöket

Vidare har åklagaren meddelat att myndigheterna misstänker att den etiopiske migrant som gripits för dådet kan vara äldre än de 13 år han uppgett sig vara. Pojken kom med sin familj till Sverige sommaren 2017, vilket Samnytt tidigare har rapporterat om. Han anklagas även för att ha gett sig på fler flickor och unga kvinnor i Skellefteå.

Samtidigt som flickan kämpar för sitt liv och folket reagerar över otryggheten väljer 42-åriga Elin Wiklund, lärare på Morö backe skolan i Skellefteå, att gå ut i sociala medier för att läxa upp invandringskritiker.

Elin Wiklund. Faksimil Facebook

Hon känner sig nämligen skrämd – men inte för risken att bli våldtagen och utsatt för mordförsök – utan rasism och hat.

För hatet jag ser och upplever just nu är paralyserande. Fullkomligt nattsvart och på en helt ny nivå. Rasismen och jakten på den misstänkte killen når nivåer som helt ärligt skrämmer skiten ur mig. Ordval och slutsatser människor på nätet använder sig av har passerat alla gränser. Har vi inte lärt oss än att hat föder mer hat?

Kunde inte all vårt fokus få ligga på att oroa oss för flickan, på att smälta det som hänt, på att räkna ut hur vi alla ska gå vidare? Kunde vi inte ha fått hjälpas åt med det? Det är en alldeles tillräckligt stor uppgift som den är. Istället för att utse oss själva till poliser, domare och rättskipare av alla andra slag.

Påstå att vi är sanningssägare och att samhället vill skydda monster mer än små flickor. Det hjälper ingen. Att möta hatet gör inget bättre. Jag förstår att folk vill veta. Jag ville också veta. Ville veta och förstå. Förstå kommer jag aldrig helt att göra. Men jag vet att hudfärgen på gärningsmannen inte har någon betydelse för brottet. Jag vet det.

Snälla sluta hata.

Nedan följer Facebookinlägget i sin helhet:

Faksimil Facebook

Wiklund: ”Har pöbeln efter mig”

Wiklunds inlägg har väckt starka reaktioner på forumet Flashback där vissa bland annat anser att hon bör få sparken från sitt arbete som lärare på Morö backe skolan där flickan studerar. I ytterligare ett Facebookinlägg skriver Wiklund att personer som uttrycker sig kritiskt mot hennes utspel är ”pöbeln”.

LÄS ÄVEN: Vittnena mötte etiopiern i Skellefteå: ”Fattade på en gång att det var han”