Den lärare som i början av året fick sparken från Solvikskolan i Järna har tidigare uttalat sig anonymt, men går nu ut offentligt och berättar mer detaljerat om sina skäl och synen på den svenska skolan.

Det var i februari grundskolläraren Selma Gamaleldin blev uppsagd från Waldorfskolan Solvikskolan i Järna efter att ha vägrat gå med en förälders begäran om att använda pronomenet ”hen” om en av pojkarna på skolan. Skolans styrelse hänvisade till diskrimineringslagen och att lärare inte får använda oönskade pronomen i relation till sina elever.

– Det var en förälder som drev på ganska hårt. Jag förklarade för styrelsen att jag kunde kompromissa och säga barnets namn i stället för ett pronomen, men eftersom föräldern inte gick med på det så gick inte heller styrelsen med på det, sa Gamaleldin till Världen idag i maj.

LÄS ÄVEN: Kommuner och SVT introducerar transvestism för barn 3-7 år: ”Toppenkombination”

Enligt Gamaleldin hade pojken själv aldrig sagt åt henne att kalla honom för ”hen”. Hon liknar det med en form av misshandel med tanke på utvecklingen mot allt fler könsbyten med kirurgiska ingrepp och hormonbehandlingar med sterilisering som följd och som i en stor del av fallen sedan ångras.

– Barn kan leka att de är någon annan än den de är, men det här är ingen lek. Det är allvar för föräldrarna och det är en allvarlig utveckling i samhället. Jag vill inte vara med och bejaka det eller ha något sådant på mitt samvete.

Hon fick medhåll av psykiatern och debattören David Eberhard som såg det som ”uppenbart sekteristiskt att pådyvla sitt barn en sådan extrem ideologisk övertygelse” och att ”det angränsar till barnmisshandel” samt vore något han personligen skulle ha anmält till socialtjänsten.

Träder fram

I en video på Facebook träder nu Selma Gamaleldin fram och berättar mer om sin syn på det som skett och hur den svenska skolan behandlar dylika frågor.

– Jag vill att alla ska vakna upp och förstå vad det är som händer. Det handlar om våra barn, säger hon till Världen idag.

LÄS ÄVEN: Många ångrar könsbyten – Johanna, 19: ”Vårdens jobb är inte att vara snäll”

– Finns inte lärarna där och kämpar för barnen så kommer barnen att gå under i det här.

LÄS ÄVEN: Enorm ökning av ”könsdysfori” hos flickor: ”Vet inte vad ökningen beror på”