lars ohly

Foto: Frankie Fouganthin.

Inrikes

Lars Ohly lämnar Vänsterpartiet i protest

Publicerad 1/9/2018
Annons

”Jag är otroligt ledsen”, säger Ohly som lämnar partiet i protest mot att ledningen stängt av honom från partiaktiviteter.

Ohly anklagades nyligen för sexuella trakasserier i samband med en partifest i oktober 2017.

– Det har inte varit ett lätt beslut men jag kan inte med självrespekten i behåll vara kvar i ett parti som förhindrar att jag är kvar på samma villkor som alla andra och som visat en förfärande brist på fingertoppskänsla, samt feghet, säger Lars Ohly till Ekot.

Ohly nekade till anklagelserna men medger att han varit ”alltför närgången och efterhängsen” mot kvinnan ifråga.

En polisanmälan gjordes som dock aldrig gick vidare.

Efter anklagelserna stängde partiledningen av Ohly från partiets aktiviteter, vilket är skälet till att han nu avgår.

– Ingen utredning har gjorts, ingen har frågat efter min version. Bakgrunden är ju den polisanmälan som gjordes mot mig och det olämpliga beteende jag visade på en fest i Malmö i slutet av september. Man har inte varit intresserad av det utan gått direkt på åtgärder, som att bannlysa mig från partiarrangemang.

– Jag är otroligt ledsen. Hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle hamna i en situation där jag ens överväger att lämna det här partiet. Men det är det enda rätta jag kan göra.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons