Leif Östling

Leif Östling

Inrikes

Leif Östling: Invandringen från Mellanöstern och Afrika kan resultera i inbördeskrig

Publicerad 10/28/2019
Annons

I en intervju med SwebbTV varnar Leif Östling för att den stora invandringen från Mellanöstern och Afrika kan komma att resultera i ett inbördeskrig i Sverige. Samtidigt kritiserar han ”flummet” som präglar stora delar av den offentliga verksamheten och förordar en återgång till ordning och reda.

2017 väckte den före detta vd:n för Scania och ordföranden för Svenskt Näringsliv uppmärksamhet då han kommenterade de höga skatterna i Sverige och frågade ”vad fan får jag för pengarna?”, ett uttalande som tycktes appellera till många och folk fortfarande tackar honom för. I början av året förutspådde han en systemkollaps och menade att samhällskontraktet är brutet, något inkompetenta politiker och administratörer orsakat.

LÄS ÄVEN: Före detta VD för Svenskt Näringsliv Leif Östling förutspår systemkollaps

I intervjun med SwebbTV, som Fria Tider uppmärksammar, konstaterar Östling att Sverige ”tagit in alldeles för mycket folk utifrån” bestående av människor från Mellanöstern och Afrika som ”ever i ett samhälle som vi lämnade för snart hundra år sedan”.

Östling berättar om sin tid på Scania då man hade anställda från dessa delar av världen, men då handlade det om betydligt enklare tillverkningsprocesser.

– Den var enklare att förstå. Den var mycket närmare deras egen erfarenhet. Idag har vi ju så otroligt mycket mer sofistikerade processer. Och det är väldigt svårt för de här människorna att ta till sig och förstå. Vi hade ett antal somalier i Oskarshamn. Det var närmare hundra stycken. De grejade inte det hela. Dels att man var tvungen att komma i tid, det var man inte van vid. Dels att jobba ihop, i team, det var man inte heller van vid. Av de hundra var det bara tio som orkade stanna. Övriga gick ut i arbetslöshet igen, säger han.

Kunskapsbrist och ordning och reda

Att man i Sverige i dag underskattar kunskapsbristen som finns menar Östling är ett stort problem och den kunskapsöverföring som krävs tror han kommer ta minst en generation, detta då Sverige är ett så ”otroligt komplicerat samhälle”.

Någon vidare invandring av samma slags grupper av människor tror han inte att Sverige orkar med.

Ordning och reda anser Östling är avgörande i ett samhälle, något man bör lära sig redan i skolan. ”Flummet” som nu dominerar måste få ett slut, säger han.

Hoppfull

Östling är dock hoppfull och tror att Sverige går att rädda, men det kan även sluta illa.

– Det tror jag. Det får vi. Det måste vi få. För om det här fortsätter, då kan vi hamna i ett okontrollerat läge där vi kanske till och med får ta in vår militär och det blir krig inne i landet, i de här utsatta områdena, som det kallas, säger han i Swebbtv och påpekar att tiden är knapp för att verkligen kunna lösa problemen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons