jan-jönsson-liberalerna-buss-gäng

Frankie Fouganthin, CC BY-SA 4.0 / Faksimil Twitter

Inrikes

Liberalerna valreklam hissas och dissas

Publicerad 8/15/2022
Annons

Under helgen spreds bilder på vad som påstods vara valreklam från Liberalerna på Stockholms bussar. Medan vissa reagerade med att skaka på huvudet, ifrågasatte andra om det verkligen kunde stämma att man skojar om ett så pass viktigt ämne.

”Så här ser han ut. Gängens värsta fiende.” Så hade Liberalerna skrivit i sin valreklam tillsammans med en bild på Jan Jönsson, socialborgarråd i Stockholms stad.

På Liberalernas hemsida skriver Jönsson, som arbetat som grundskolelärare och rektor i Botkyrka, att han i hela sitt vuxna liv arbetat med unga som på olika sätt behöver samhällets stöd och alltid sökt sig till de stora utmaningarna samt skolorna i de utsatta områdena.

LÄS ÄVEN: Jan Jönsson (L) ska stoppa kriminalitet med allvarssamtal

”Nu kandiderar jag för ytterligare en mandatperiod, eftersom jag vill få stopp på gängens våld och förhindra att barn dras in i kriminalitet eller utsätts för övergrepp”, skriver han vidare.

Blandade reaktioner

Under helgen spreds bilden på sociala medier ackompanjerade av väldigt olika omdömen och kommentarer.

– Oerhört kul att så många har reagerat, det hade jag inte väntat mig! Det här är en annorlunda form för att kommunicera kring tidiga insatser, budskapet handlar om att svälta ut nyrekryteringen till gängen på alla sätt vi bara kan, säger Jan Jönsson till Expressen.

LÄS ÄVEN: Stockholms strategi mot gängen: affischer, utmana könsnormer och barnsköterskor

– Vi brukar säga att det är viktigare att ingripa tidigt, än att vara tuff när det är för sent. Det är en kontrast till att lösningen på gängkriminaliteten inte bara handlar om straff och batonger, utan även om andra värden, till exempel utifrån maskulinitet och utbildning.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1022Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons